avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se poate cataloga?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se poate cataloga?

Buna seara,

am urmatoarea situatie:
- intr-o alta localitate, decat cea unde se afla sediul societatii este un imobil inchiriat, unde lucreaza angajati, insa conducerea nu doreste deschiderea unui punct de lucru;
- angajatii respectivi sunt din aceea localitate si deci nu se poate face din el "locuinta de serviciu"

Ce alta variante ar mai fi, legale ca sa fie acoperire pentru acesta situatie, in cazul in care cineva s-ar interesa de cea se intampla acolo?

Multumesc.
Daca ati fi mai explicit poate v-am si putea raspunde . nu se intelege ce doriti .
Daca angajatii chiar lucreaza acolo, atunci este un punct de lucru, indiferent cum ati vrea sa-l mascati. La fel de important este si ce lucreaza, deoarece, in fct. de natura activitatilor, exista riscuri mai mari sau mai mici pe care vi le asumati deja prin nedeclararea corespunzatoare a acestui punct de lucru. Eu va sfatuiesc sa angajati un consilier juridic cu care sa realizati legalizarea completa a activitatii. Si nu uitati dictonul aparent paradoxal, care spune ca totul merge bine pana incepe sa mearga prost! :) Oricum, imobilul poate fi declarat ca simpla proprietate si loc de recreeere, =D>, dar munca presupune activitati specifice, care se probeaza prin chiar desfasurarea lor! Multe dintre acestea presupun o autorizare anterioara desfasurarii activitatii, iar la fel de multe presupun riscuri si necesitatea respectarii normelor de sanatate si securitate in munca.
Nu este vorba de ceva de acoperit, doar ca nu se doreste, de catre conducerea societatii, infiintarea unui punct de lucru in acel imobil, iar ca locuinta de serviciu nu se poate cataloga si nu stiu ce alte variante legale ar mai putea fi ca sa intre in legalitatea situatia de acolo. Acolo sunt doar activitati administrative.
Mi s-a dat rezolvarea acestei sarcini, dar cu limitarile de care va zic si am postat problema, in ideea ca ar putea fi solutii legale de care eu nu stiu.

Va multumesc pentru interventii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
suciu_diana, utilizator
Atunci declarati-l ca sediu secundar. Aceasta nu va va scuti de necesitatea justificarii existentei unor activitati ce se inscriu in cele de munca si a raspunderii legale pentru tot ce inseamna activitatea de munca efectiv desfasurata si care trebuie sa respecte toate normele legale in vigoare.
Oricum, succes!
Declarati spatiul ca si sediu secundar,cu aplicarea dispozitiilor si achitarea obligatiilor aferente

Alte discuții în legătură

Locuinta serviciu - cheltuiala deductibila? Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Daca i se da unui salariat ca locuinta de serviciu un imobil care este proprietatea asociatului acelei firme la care lucreaza salariatul, in ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru andreea20ro andreea20ro buna ziua,am un punct de lucru declarat la administratia financiara ca si punct secundar(deoarece am avut mai putin de 5 angajati),acum am depasit numarul de 5 ... (vezi toată discuția)
Conditiile in care o societate comerciala este obligata legislativ sa aiba punct de lucru declarat? miki15 miki15 Am o societate comerciala ( S.R.L.) in registrata cu codul CAEN 3310 ( confectionare dinti artificiali).In ce conditii nu as fi obligata sa am punct de lucru ... (vezi toată discuția)