avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce inseamna contract de vinzare cu habitatie viagera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce inseamna contract de vinzare cu habitatie viagera?

cine poate sa imi raspunda?:(:(
Multumesc pt raspuns! Asa ma gandeam si eu, dar aveam nevoie de o confirmare.
AJUTATI-MA SI PE MINE ,VA ROG....In anul 2010 am incheiat un contract de v/c cu doi batrani care erau singuri pentru suma de 33.400ron+toate cheltuielile ,cadastru,intabulare si multe altele ei neavand bani nici pentru achitarea unui act de proprietate legal de la primarie(avand doar un act semnat de 2 martori scris de mana),in actul de v/c am scris si dreptul acesta de HABITATIE VIAGERA pt siguranta lor ca nu ii dau afara din casa,in anul 2011 batranul a decedat m-am ocupat de toate..etc..acum pe batrana a invatato cineva sa ma dea in judecata ca nu am grija de ea,ca nu am mai fost pe acolo dupa semnarea actului de v/c,si multe alte minciuni.Nu am specificat ca ei stau intro zona rau famata cu multi romi,pana la moartea batranului totul a fost ok acum s-a chimbat situatia cu batrana ,pe data de 30.05.2012 sunt chemata in instanta:((LA CE MA POT ASTEPTA...AJUTATI-MA CU O CONSULTANTA,noi suntem oameni simpli ,muncitori,onesti si neumblati pe la usile tribunalelor,MULTUMESC:(
Dreptul de habitatie viagera este un drept diferit de obligatia de intretinere.

Uitati-va in contract. Aveti obligatia de intretinere fata de batrana?

Alberto Kurtyan
nu,doar habitatie viagera imobiliara,fara nici o obligatie de intretinere ,nu scrie asa ceva in contractul de v/c!
Nicolle39 a scris:

nu,doar habitatie viagera imobiliara,fara nici o obligatie de intretinere ,nu scrie asa ceva in contractul de v/c!

In acest caz nu are nicio cauza justa sa va solicite intretinere in instanta.

Actiunea va fi respinsa.

Dar nu uitati ca nu trebuie sa ii tulburati dreptul de habitatie viagera, adica sa nu o deranjati, sa nu folositi spatiul sau sa puneti presiune sa se mute, etc.

AK

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare cu drept de vanzare dupa deces mishu72 mishu72 Buna seara, Am tot cautat pe internet, pe site-urile de profil implicit si aici dar nu am gasit nimic sa imi raspunda la urmatoare intrebare : Parintii ... (vezi toată discuția)
Buna seara . am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ... dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)