avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa poluare(auto)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa poluare(auto)

Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania autoturismul , in luna decembrie 2008.Ma intereseaza daca pot recupera contravaloarea taxei platite la acea data.Astazi 14.05.2010 am depus o cerere la Finante Publice prin care am cerut restituirea banilor.Raspunsul va fi cel mai probabil negativ.Pot recupera banii in instanta avand in vedere data la care a fost introdus in tara si inmatriculat , autoturismul?
Multumesc anticipat!
da
Ei nu-i chiar asa!
Trebuie sa ne spuneti data chitantei de plata, Ca nu toate taxele din acea perioada se recupereaza! cele platite dupa 15 dec 2008 se recupereaza!
[EDITAT] ma ocup cu asa ceva ,de aceea il combat pe colegul de mai sus
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Buna ziua dna. avocat Andreea Lisievici,
Ma bucur ca am gasit pe cineva, serios, care se ocupa de problema recuperarii taxei.

Problema mea:

Am platit o taxa de poluare de aprox. 1500 de euro, in data de 2 iunie 2010 pt un automobil cumparat din Germania in 27 mai 2010, pentru a-l putea inmatricula in Romania.

1. Exista vreo sana pentru a-mi recupera banii, in instanta?
2. In cat timp?
3. In cazul pronuntarii instantei in favoarea mea, primesc inapoi 1500 de euro sau trebuie sa scad, din acesti 1500 euro, cheltuielile de judecata?

Va multumesc anticipat
Eu sunt av. Larisa Dudciuc
La acest moment nu va dau nicio sansa in recuperararea taxei.Aveti timp sa o solicitati in instanta.Mai asteptati, poate Curtea de Apel isi schimba pozitia.
Cheltuielile de judecata se platesc anticipat:onorariu av , taxa de timbru,traduceri,ca avocatul sa le poata cere in instanta si sa le si recuperati!
Va multumesc pentru raspunsul prompt.

Asta este..... #-o

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare auto danutz01 danutz01 Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)