avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TAXA AUTO PENTRU LOGAN NOU
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TAXA AUTO PENTRU LOGAN NOU

Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele logan noi. Am inteles din topice ca se motiveaza art 90 alin 1 din Tratatul CE ce are efect discriminatoriu pentru masinile second-hand aduse din comunitatea europeana care au fost deja inmatriculate in tara de provenienta si pentru care s-a achitat deja taxele aferente
Cel mai recent răspuns: petricagri , utilizator 19:09, 15 Noiembrie 2010
E nesemnificativa taxa pe care o platiti pt logan nou. Tocmai pe acest lucru mizeaza cei care incearca in instanta recuperarea ei , diferenta uriasa intre taxa pt un "logan nou" , si taxa pt un auto second-hand. Glumesc :).
Discriminarea intre autovehiculele deja inmatriculate in UE , si cele care se inmatriculeaza pt prima data in RO este adevaratul motiv. .
Deci in principiu puteti incerca si dvs, dar ma tem ca nu prea renteaza.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Cunosc un caz de masina noua, ce-i drept nu Logan, masina autohtona ci un Chevrolet cumparata din Braila in 2007 pentru care s-a recuperat taxa de poluare in instanta dar nu stiu pe ce cadru legal a recuperat-o. De ce pentru alte marci se castiga si pentru cele autohtone nu? Ma puteti lamuri?
Eu va ziceam ca la Logan platiti 200- 300 lei taxa. Merita?
Sincer, am platit taxa de prima inmatriculare 3.200 lei ron care dupa umila mea parere nu e o suma deloc modica, ba din contra m-a umplut de toti nerviiX-(
Probabil ca aveti un logan diesel atunci . De ce nu spuneti asa?
Puteti solicita restituirea in acelasi mod ca si pentru un auto second.
Nicio diferenta.

Alte discuții în legătură

Taxa poluare popa_ionel popa_ionel BUNA ZIUA, IN CE CONDITII SE POATE RECUPERA TAXA DE POLUARE PLATITA LA TRZORERIE PENTRU UN AUTOTURISM NOU MARCA \"LOGAN\"FABRICAT 19 IUNIE 2010. ASTEPT ... (vezi toată discuția)
Taxa auto abrogata pentru anul 2012 viadi viadi Buna ziua, taxa de prima inmatriculare fiind abrogata, mai sunt obligat sa o platesc la inmatricularea unei masini radiata din Italia? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto logan 2008 cristinalauraconst cristinalauraconst am un logan nou cumparat in 2008 si pentru care taxa de prima inmatriculare s-a achitat pana in 30 iunie 2008, deci pana la intrarea in vigoare a Ordinului 50 ... (vezi toată discuția)