avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa prima inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa prima inmatriculare auto

Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o taxa de prima inmatriculare cu cateva zile inainte ca aceasta sa se tripleze.Mai pot recupera in instanta contravaloarea acelei taxe?cum procedez?multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 09:24, 7 Septembrie 2011
Da, se poate. Apelati la serviciile unui avocat.
:ONu se poate daca ati platit taxa PANA IN 15 DECEMBRIE 2008, GARANTEZ!
La noi pe raza Curtii de Apel Alba-Alba , SB, Hunedoara ,dar si Cluj unde ma ocup cu astfel de acttiuni nu se restituie taxele platite intre 1iulie 2008-15 decemrie 2008!Asa ca spuneti-mi exact data platii sa va consiliez!
am platit taxa in data de 12.12.2008
Imi pare rau, momentan instantele din Romania-Curtea de Apel nu admite astfel de cereri.Mai vedeti care e practica peste 2 ani(5 ani e termenul de prescriptie in acest caz)
deci termenul de prescriptie in cazul recuperarii taxei de prima inmatriculare este de 5 ani?
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto maneas maneas buna seara!daca am platit taxa de poluare ptr a inscrie masina,o mai pot recupera cumva?si daca da,cum?va multumesc (vezi toată discuția)
Restituire taxa poluare a unui contract de leasing incheiat Cristianna Cristianna Buna ziua!In noiembrie 2008 ,am achizitionat pe firma un autoturism,in leasing.Am platit bineinteles taxa de poluare aferenta.Ulterior un angajat al firmei,a ... (vezi toată discuția)