Buna ziua!
Daca in CCM la nivel de unitate (ramura comert) este stipulat ca in cazul concedierilor colective se primesc 2 salarii compensatorii (care este minimul acordat pentru ramura comert?) ce trebuie sa se intample ca angajatii sa intre sub incidenta acestui articol (este ceva de genul peste 29 de concedieri intr-o luna?). Exempu; Societatea vrea desfiinjtarea unui intreg compartiment (sau mai multe), dar nu declara nicaieri acest lucru si trece la masuri abuzive de a da afara oameni rand pe rand. Sau chiar ii da in somaj pe rand. Cum trebuie sa procedam pentru ca angajatul sa primesca salarii compensatorii?
2. Si daca se ajunge la salarii compensatorii inc e mod am putea negocia? Societatea zice ca da doua, eu zic ca vreau 6. Societatea zice ca sa imi pun pofta in cui. Ce pot face in acel moment sa primesc macar 3(chiar daca ei zic ca nu dau mai mult de 2).
Nu se primesc asemenea solicitari nici prin avocati ... singura in masura este instanta de judecata.
Depuneti actiunea si solicitati instantei emiterea unei adrese catre ITM prin care sa va comunice numarul de concedieri efectuate de catre fostul dvs angajator in perioada ....
Inca o intrebare. CCM spune ca se ofera 2 salarii compensatorii in cazul concedierilor individuale si 6 in cazul celor colective.
Sunt salarii medii pe companie sau sunt se dau 2 salarii ale angajatului? Eu daca am 5000 Ron salar si salariul mediu pe companie este 1200, eu primesc 1200 sau 5000?
"La incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de doua salarii brute lunare". Asta inseamna salariul pe care il are angajatul pe cartea de mucna in ultiam luna, probabil fara sporuri (cel de baza).
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)