Buna ziua!
Daca in CCM la nivel de unitate (ramura comert) este stipulat ca in cazul concedierilor colective se primesc 2 salarii compensatorii (care este minimul acordat pentru ramura comert?) ce trebuie sa se intample ca angajatii sa intre sub incidenta acestui articol (este ceva de genul peste 29 de concedieri intr-o luna?). Exempu; Societatea vrea desfiinjtarea unui intreg compartiment (sau mai multe), dar nu declara nicaieri acest lucru si trece la masuri abuzive de a da afara oameni rand pe rand. Sau chiar ii da in somaj pe rand. Cum trebuie sa procedam pentru ca angajatul sa primesca salarii compensatorii?
2. Si daca se ajunge la salarii compensatorii inc e mod am putea negocia? Societatea zice ca da doua, eu zic ca vreau 6. Societatea zice ca sa imi pun pofta in cui. Ce pot face in acel moment sa primesc macar 3(chiar daca ei zic ca nu dau mai mult de 2).
Contestati in instanta deciza de concediere sub aspectul concedierii ca fiind colectiva nu individuala. In instata trebuie sa stiti cand si cum sa solicitati sa se solicite angajatoului actele din care sa rezulte ca este vb de concedieri colective. de asemenea trebuie sa solictati ca instanta sa faca adrese la ITM , somaj etc, oriunde ar putea rezulta ca au fost concediri colective. Nu este simplu., ati avea nevoie de avocat.Sarcina probei in litigiile demunca revine angajatorului , dar ast anu insemna sa ramaneti in nadejdea actelor pe care le depune el....:D, ci sa solicitati instantei sa depuna anumite acte.
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)