avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute-ajutor!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute-ajutor!!!!

Beneficiez de un drum de servitute de 3.3 m pe terenul surorii mele.
Vecinul nostru are drum de servitute de 1 metru si ceva, deci are acces la drumul public, dar, pentru ca nu poate intra cu masina, vrea sa ne oblige sa unim servitutile. Poate face acest lucru?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: artemys , utilizator 16:26, 14 Mai 2010
Instanta apreciaza in functie de fiecare caz in parte in ceea ce priveste servitutile . In masura in care vecinul dvs dovedeste ca indeplineste conditiile cerute de lege pentru servitutea legala, actiunea ar putea avea succes. Exista insa multe variabile.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic
Problema dvs implica studierea actelor si mai ales a schitelor cadastrale aferente imobilelor in cauza.
Asa cum a aratat si Aemilius, orice persoana care este proprietarul unui loc infundat, fara iesire la drumul public, poate obliga pe unul din vecinii sai sa ii permita sa traverseze terenul acestuia pentru a avea acces la drumul public.
Regula este ca trecerea se va face pe calea ce a mai scurta si cea mai putin impovaratoare pentru cel care suportat acesta servitute de trecere.
Este adevarat, instanta poate lua o asemenea decizie, dar depinde foarte mult de situatia locului si de posibilitatie de acces la drumul public.
Dar vecinul are acces la drumul public. In acest caz mai poate cere servitute de trecere?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unirea servitutilor? artemys artemys Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un drept se servitute pe terenul surorii mele ( drum de 3.3 m). Vecinul de ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Pert Pert Ar putea careva sa ma ajute intr-o problema legata de accesul meu la drumul public ? (vezi toată discuția)
Spetă.. Lori26 Lori26 Reclamantul, proprietar al imobilului casă şi teren, a cerut obligarea pârâtului la sistarea trecerii cu piciorul şi căruța peste terenul său. În ... (vezi toată discuția)