avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas

Buna ziua!
Soacra mea primeste pensie de urmas in cuantum de 330 lei. In conditiile in care pensia minima este (inca) 350 lei, ceva e in neregula. Ce ar trebui facut? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:46, 14 Mai 2010
Soacra dvs. trebuia sa primeasca, din octombrie 2009, si diferenta de 20 lei prin intermediul casei teritoriale de pensii. Trebuie sa solicite in scris plata retroactiva a diferentelor, va primi toti banii.

Pentru ca raspunsul sa fie complet, postez si art. 3 din OUG nr. 6/2009, poate beneficiaza si de alte drepturi (nu ati precizat acest aspect).
ART. 3
(1) În situaţia persoanelor care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea pensiei sociale minime garantate se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri.
(2) Pensia socială minimă garantată se acordă numai în situaţia în care veniturile prevăzute la alin. (1), însumate, se situează sub nivelul prevăzut la art. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia cap Erzsikem Erzsikem Imi poate spune cineva daca pensia CAP + pensia de urmas de veteran de razboi poate depasi 350 ron? cei de la casa de pensii mi-au spus ca pensia cumulata nu ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie minima obligatorie teisoara teisoara Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti de ce pensia minima obligatorie nu se aplica in toate cazurile?Exista criterii ce trebiesc indeplinite si care ar fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sotie supravetuitoare 87 ani catana aurora cristina catana aurora cristina Mamica mea in urma decesului tatalui meu are o pensie de 299 lei din pensia lui taticul , o indemnizatie de 120 lei de vaduva veteran de razboi si a mai primit ... (vezi toată discuția)