avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... indemnizatie sotie supravetuitoare 87 ani
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

indemnizatie sotie supravetuitoare 87 ani

Mamica mea in urma decesului tatalui meu are o pensie de 299 lei din pensia lui taticul , o indemnizatie de 120 lei de vaduva veteran de razboi si a mai primit pina in iunie 113 lei conform legilor speciale , dar din iulie i s-a retinut din acesti 113 lei suma de 39 lei si nu stiu de ce , daca ma poate ajuta cineva ca mamica mea are 87 ani si cind ma intrebat de ce a primit mai putin la pensie nu am stiut ce sa-i raspund , sta la tara mai departe de Casa de pensii Neamt. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 08:23, 23 Iulie 2012
Pentru a primi un raspuns,trebuie sa dati mai multe detalii.Orice suma primita de la Casa de pensii se face in urma unei "Decizii"Este bine sa verificati aceste documente care ar trebuii sa se afle in posesia mamei dv.Mama dv. primeste o pensie de urmas de 299 lei+ diferenta pana la 350 lei acordata prin OUG nr.6/2009 a Guvernului Boc si o indemnizatie de 120 lei(vaduva veteran de razboi).Conform ordonantei de urgenta, in situatia persoanelor care beneficiaza, prin cumul, de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cat si de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum si de drepturi stabilite si platite in baza unor legi cu caracter special, la acordarea pensiei sociale minime garantate se au in vedere nivelul cuantumurilor insumate ale tuturor acestor venituri.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia cap Erzsikem Erzsikem Imi poate spune cineva daca pensia CAP + pensia de urmas de veteran de razboi poate depasi 350 ron? cei de la casa de pensii mi-au spus ca pensia cumulata nu ... (vezi toată discuția)
Pensie sotie supravetuitoare si ajutor lunar catana aurora cristina catana aurora cristina Acum 4 luni taticul meu a decedat , am depus cerere la casa de pensii Neamt pentru acordare pensie de urmas pentru mama, deoarece avea 136 lei pensie de ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie de urmas cu indemnizatoe cf. og 105/1999 ietim ietim Pana acum o luna, mama mea a beneficiat de indemnizatie acordata cf. OG. 105/1999 fiind persecutata etnic. Ea nu a beneficiat de nici o alta forma de venituri. ... (vezi toată discuția)