avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit

ce se intampla daca o persoana are un credit la banca de 4 ani neplatit?am facut un credit acum 4 ani si de 3 ani locuiesc in alta tara.nu am putut sa il mai platesc si am plecat din tara.problema e ca nu stiu ce legi s-au dat si nu stiu exact care e procedura dupa 4 ani in care creditul nu s-a platit.nu am bunuri pe numele meu,nu am un loc de munca,deci nu am salariu in romania.daca sotul meu ar avea un bun pe numele lui ar fi o problema?deocamdata nu are dar aveam in plan acest lucru.cum am putea face sa nu se atinga de bunurile lui.adica el cu ale lui si eu cu ale mele.multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
mirelabenny, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:23, 14 Mai 2010
cel mai bine ar fi sa luati legatura cu creditorul pentru a gasi o modalitate de plata a creditului.
Creditorul cu scopul recuperarii sumei,poate sa cesioneze recuperatorului drepturile sale
Recuperatorul poate desfasura procedura de executare silita
daca acel credit a fost contactat doar de dvs, fara ca sotul (sau alte persoane)sa fie girant sau coplatitor , numai dvs raspundeti cu bunuri si cu venituri.
daca sotul cumpara un bun pe numele lui, acesta bun e bun comun, iar creditorul poate cere partajul pt a executa partea dvs
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
gi-jane2, moderator
dar nu exista nici o solutie in acest caz?un contract,o hartie facuta si semnata intremine si sotul meu care sa arate ca nu se poate atinge nimeni de bunurile lui?adica ceva de genul unui contract prenuptial.nu zic ca asta ar fi solutia dar altceva,alta solutie.multumesc
contract prenuptial nu exista la noi si oricum, s-ar face inainte de casatorie.
exista solutii ca acel bun, sotul sa nu-l imparta cu dvs, pe de alta parte nu vad de ce ati face asta, daca banii sunt comuni sau ai dvs.
sunt de parere sa mai asteptati pana achizitionati un bun si sa vedeti in ce etapa sunteti cu acel credit

Alte discuții în legătură

Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns..urgent mirela261 mirela261 va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine k sunt disperata,acum 2 ani de zile am facut un credit de nevoi personale,girant fiind sotul meu care a girat cu ... (vezi toată discuția)
Poate fi executat sotul pentru creditul meu dinainte de casatorie? andrada_f andrada_f Buna ziua, In 2008 am facut un credit de nevoi personale fara girant, doar cu adeverinta de serviciu. In 2009 m-am casatorit. Am platit ratele pana in 2012. ... (vezi toată discuția)