avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie

Am primit un telefon de la un comisar, cum ca trebuie sa ma prezint la politie, sectia criminalistica, pentru a da o declaratie scrisa cum ca, cunosc sau nu o anumita persoana pe baza unor fotografii.A spus ca va urma sa-mi trimita o citatie, dupa care, la intrebarea mea:cine imi va plati biletul de tren, mi s-a raspuns ca este dreptul meu sa nu ma prezint dar ca in acest caz imi va fi emis un mandat de aducere.Intrebarea mea este:Cine va trebui sa-mi plateasca biletul dus-intors, avand in vedere faptul ca eu nu am nici un interes in aceasta chestiune si ca pretul biletului este de 100 lei (pentru mine fiind o suma destul de importanta). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 00:03, 22 Iunie 2010
Procedura de citare este legal prevazuta, iar persoanele citate au obligatia sa dea curs autoritati/organelor emitente
In raport de situatia dvs ,daca cunoasteti sau nu ,persoana pentru a carei identificare suntati citata,aveti posibilitatea sa comunicati oficial comisarului amanuntele referitoare la persoana cercetata ca si imposibilitatea dvs materiala pentru asigurarea c/v transport
Multumesc frumos Ynocentta. Mi s-au mai limpezit ideile.
Relatiile in legatura cu acea persoana va pot fi solicitate prin comisie rogatorie,la politia de domiciliu,avand in vedere imposibilitatea dvs.de prezentare,datorata unor probleme financiare.
Trimiteti o cerere pe adresa respectivei politii prin care aratati ca sunteti de acord cu audierea,dar prin comisie rogatorie sau relatati-i acest aspect ofieterului daca va mai contacteaza telefonic.
Oricum nu vi se poate trimite fotografia acasa prin posta si sa ii trimiteti declaratia in care sa stipulati daca recunoasteti persoana,prin aceiasi modalitate de expediere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Da, nu-i deloc rea ideea dvs. Va multumesc si am sa tin cont de acest sfat, insa in mod legal, cum este reglementata aceasta situatie? Exista vreun articol care sa exprime clar cine este obligat la astfel de cheltuieli? Acest lucru ma intereseaza in mod special. Va multumesc.
Lumi1979 a scris:

Da, nu-i deloc rea ideea dvs. Va multumesc si am sa tin cont de acest sfat, insa in mod legal, cum este reglementata aceasta situatie? Exista vreun articol care sa exprime clar cine este obligat la astfel de cheltuieli? Acest lucru ma intereseaza in mod special. Va multumesc.

Nu este vorba despre o idee,este vorba despre o prevedere legala care poate fi aplicata.
In urma depunerii unei cereri prin care solicitati contravaloarea transportului ,la care atasati si biletele de calatorie,alte documente,cand dosarul va ajunge in instanta se va dispune prin hotarare judecatoreasca restituirea cheltuielilor dv.de deplasare

Alte discuții în legătură

Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)
...instiintare telefonica ...plangere penala !!??? ion-alin ion-alin ..cineva apropiat a fost sunat de catre un politist (zicea el ) de la o sectie de politie din alt judet (de la 500 km departare ) ..spunand ca a fost formulata ... (vezi toată discuția)
Martor/suspect aflat in alta localitate. posibilitatea de a cere audierea in localitatea de domiciliu vasi2007 vasi2007 Buna ziua, Martorul/suspectul intr-un dosar de cercetare penala citat a se prezenta pentru audieri la un post de politie aflat la 25-30 km distanta ... (vezi toată discuția)