Am primit un telefon de la un comisar, cum ca trebuie sa ma prezint la politie, sectia criminalistica, pentru a da o declaratie scrisa cum ca, cunosc sau nu o anumita persoana pe baza unor fotografii.A spus ca va urma sa-mi trimita o citatie, dupa care, la intrebarea mea:cine imi va plati biletul de tren, mi s-a raspuns ca este dreptul meu sa nu ma prezint dar ca in acest caz imi va fi emis un mandat de aducere.Intrebarea mea este:Cine va trebui sa-mi plateasca biletul dus-intors, avand in vedere faptul ca eu nu am nici un interes in aceasta chestiune si ca pretul biletului este de 100 lei (pentru mine fiind o suma destul de importanta). Va multumesc anticipat.
Inca o posibilitate legala ar fi ca ceicare se ocupa cu cercetarea sa se poata deplasa la domicliul dvs. si sa va ia declaratia de care au nevoie.
Am avut situatii in care m-am deplasat personal cu lucratorii de politie pentru a lua declaratii celor care au fost in imposibilitate de prezentare la sediul organulu de cercetare. Aceasta modalitate de audiere este prevazuta in C.proc.penala.