avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.I.M. - MODIFICARE FUNCTIE RETROACTIV
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.I.M. - MODIFICARE FUNCTIE RETROACTIV

Buna ziua,

Am urmatoarea problema legata de un contract de munca si nu stiu cum sa o mai rezolv.

Incepand cu 01.02.2005 firma noastra a incheiat un CIM cu o persoana prin care aceasta era angajata ca director (general). Acest lucru este precizat in contract la "Obiectul contractului: salariatul va presta servicii de management".
La capitolul "Functia/meseria", la recomandarea unui inspector de la ITM, s-a completat "inginer", motivatia fiind aceea ca trebuie completat conform diplomei detinute de persoana respectiva.
Tot la 01.02.2005 (si ulterior) s-au mai semnat si alte contracte de munca in care firma apare ca fiind reprezentata de persoana de mai sus in calitate de "director general".

Completarea cartii de munca pentru persoana in cauza s-a facut cu "inginer" in coloana "Functia sau meseria".
Oricum, ma deruteaza teribil povestea asta cu Functia/Meseria ca mi se par doua lucruri complet diferite. De asta m-am si luat la vremea respectiva dupa nenea in cauza ca am zis ca o fi stiind el ceva...

Acum, incercand sa completez Registrul Salariatilor, am realizat aiureala care a iesit in urma sfaturilor primite de la domnul inspector de la ITM. Cu acest domn, firma noastra are incheiat un contract de munca si astfel, a obtinut de la ITM dreptul de a pastra cartile de munca la firma, etc.

Astazi, incercand sa aflu cum se poate repara problema cu functia de director, am sunat pe inspectorul ITM si am primit urmatorul raspuns: sa fac un act aditional la CIM datat decembrie 2006 (asta pentru ca incepand cu decembrie 2006 nu mai aveam obligatia sa depun actele aditionale si la ITM, firma avand dreptul de a pastra carnetele de munca la unitate si astfel pot inregistra contractul in Registrul Salariatilor cu functia de director), act aditional in care sa precizez ca functia este de Director general si ca acest act aditional incepe sa-si produca efectele incepand cu data de 01.02.2005 (!).

Sincer, ideea cu efectul produs retroactiv mi se pare o abordare cel putin acrobatica.
Pe de alta parte, nu stiu cum as putea rezolva problema cu functia din acest contract de munca.
Pe de o parte, este vorba de ceea ce scrie in cartea de munca a omului, si pe de alta parte e vorba de faptul de 2 ani aceasta persoana a semnat o multime de acte in care reprezenta firma ca si director general.

Ati putea sa ma ajutati cu vreo idee?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Soleil , utilizator 22:48, 28 Martie 2007
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie retroactiv,este legal? emil32 emil32 buna ziua tuturor, schimbarea de functie retroactiva la un an de zile de la semnarea unui cim-ului, printr-un act aditional este posibil? se schimba functia ... (vezi toată discuția)
Registru habibi habibi Hello ! Am revazut modificarile codului muncii, si la capitolul registru am abservat ca trebuie si functia scrisa ? (vezi toată discuția)
Daca poate cineva sa ma lamureasca lavi_marcos lavi_marcos sunt angajata de 1 an si 3 luni la o firma particulara care comercializeaza profile pvc. nu am studii superioare si nici macar medii, am terminat sc. ... (vezi toată discuția)