avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa si functionar public-primarie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa si functionar public-primarie

Sunt angajat pe postul de consilier juridic la o primarie (mentionez ca sunt functionar public,nu pers.contractual) cu contr.pe durata nedeterminata si doresc sa stiu daca imi pot infiinta un cabinet de consultanta juridica pe fondul unei PFA.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 09:01, 15 Mai 2010
Buna dimineata !
Legea 330/2009 prin art. 52 modifica art. 96 al legii 161/2003 , astfel
"- (1) Functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului."
Nu puteti infiinta PFA cu acest domeniu de activitate (interesati-va la Registrul comertului) .
Numai, functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului. Este destul de clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Incompatibilitate sau nu? mihagrig mihagrig as dori sa stiu daca pot tine evidente contabile la societati comerciale in situatia in care am o functie publica ( functionar public) (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)