avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza imobiliara + expertiza mobiliara ?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza imobiliara + expertiza mobiliara ?

Buna ziua.
Daca s-a anuntat expertiza imobiliara, acel expert face si expertiza mobiliara...sau sunt experti separati ?
Expertii imobiliari sunt abilitati sa faca si expertize mobiliare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:44, 15 Mai 2010
Nu expertii sunt "calificati" pe domenii de activitate,unul este evaluator de bunuri mobile,iar celalalt evaluator de bunuri imobile.
In functie de specializarile acestora sunt si desemnati de catre instanta.
Daca expertul desemnat in una din situatiile despre care vorbiti nu are calificarea necesara,adresati-va instantei cu cerere pentru a desemna un specialist,altfel lucrarea efectuata de un"nespecialist" este nula de drept.
Fiecare expert are o specializare astfel: pentru efectuarea expertizelor privind constructiile-expertul constructor, pentru terenuri-expertul topograf, pentru bunurile mobile-expertul merceolog etc.Am facut precizarea si cu privire la terenuri, pentru ca intrebarea dvs. viza general expertii imobiliari, iar daca este sa discutam strict juridic in categoria imobile intra atat constructiile cat si terenurile, dar expertizele sunt realizate de experti diferiti.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea valorii de piata teren razvan_1971 razvan_1971 Buna ziua, In anul 2006, intr-un proces de revendicare imobiliara, instanta a solicitat identificarea si stabilirea valorii de piata a unui teren ... (vezi toată discuția)
Obiective expertiza - partaj judiciar learnlaw learnlaw Imi puteti spune care sunt obiectivele care se cer de obicei in cazul expertizelor din partajele judiciare in care sunt incluse terenuri si imobile ( unele in ... (vezi toată discuția)