Buna ziua!
intrebarea mea este: bunica mea a avut doi copii , tatal si unchiul meu, tatal meu a decedat in 1987 iar noi cele trei surori am ramas orfane de tata .In 2007 a decedat si bunica mea. Fratele tatalui meu nu doreste sa impartim: jumate dansul si jumatate noi ceea ce a ramas de la bunica deoarece noi nu am participat la inmormantare , cerandu-ne sa ii dam bani cheltuiti cu inmormantarea. Ce ne sfatuiti sa facem pt binele nostru?
in cei trei ani de cand a murit bunica noastra ,unchiul nostru a locuit in acea casa pentru a administra pamantul bunici fara a ne trimite noua nici un ban din recolta sau din subventiile luate de la stat.
precizez ca noi locuim in bucuresti , mostenirea se afla la 600km distanta jud botosani , bunica noastra nu a vrut sa ii faca acte unchiului deoarece se purta urat cu dansa si are o situatie financiara destul de buna , fost colonel in armata, cu cateva zile inainte sa moara ne-a sunat insistent sa mergem sa ne de-a ceea ce a crezut dansa de cuviinta insa din cauza serv nu am putut ajunge. Unchiul nostru ne-a anuntat de decesul ei cu o zi inainte sa o ingroape asa incat noi nu am putut ajunge.
Nu, mama dumneavoastra nu are nici un drept la mostenire dat fiind faptul ca tatal dumneavoastra a decedat inaintea bunicii.
Desi ipotetic dumneavoastra impreuna cu surorile aveti un drept legal la mostenirea bunicii e posibil sa aveti probleme cu privire la acceptarea mostenirii.
E posibil ca unchiul dumneavoastra sa solicita ,la un eventual partaj, sa constate instanta ca sunteti straina de mostenire motivat de faptul ca nu ati acceptat mostenirea in termenul de 6 luni prevazut de lege.
Daca treceti peste acest hop nu mai aveti probleme.
Cu privire la cheltuielile de inmormantare, daca au trecut 3 ani de la deces ele nu mai pot fi solicitate fiind prescrise
Mostenire
aurelia i iordache
Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
enigela
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Se dezbate abia acum mostenirea dupa strabunicul care a decedat acum 20 de ani. La masa succesorala au ... (vezi toată discuția)