Buna seara,am si eu o rugaminte,suntem o mica asociatie de proprietari si avem de prin noiembrie un proces cu un proprietar ptr recuperarea datoriilor.Problema este ca la termenul din 19 mai trebuie sa facem dovada calitatii procesuale pasive a paratului,intrebarea este ce trebuie sa depunem la dosar ptr a face aceasta dovada?mentionez ca de la inceputul procesului,paratul nu s-a prezentat la nici un termen desi a fost citat(cred ca nu-l intereseaza),cu multumiri
@cacifinuta
parcurgeti cu atentie dispozitiile L nr 230/207,HG nr 1558/2007
Este obligatoriu ca in evidentele asociatiei sa detineti copii ale documentelor de achizitie proprietati si ale titularilor acestora
Atentie referitor la evidenta cartii de imobil
Pentru instanta ,este suficinent sa probati calitatea de proprietar al apartamentului,a caror plati sunt restante
Camifinuta,
Cel mai bun lucru este sa va interesati la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara.Mergeti acolo cu imputernicire scrisa din partea asociatiei , cereti o informare despre ap.respectiv-nu costa mult, parca 20-30 RON - si aflati in doua zile exact cine este proprietarul ; datele din Cartea Funciara sunt singurele care va vor lamuri.
Daca aveti infatisare pe 19 mai, nu prea mai aveti timp- din pacate ai pus intrebarea aici putin cam tirziu- dar solicitati instantei o aminare cu termen scurt (daca se poate) , ca sa obtineti informarea si s-o depuneti la dosar..Puteti cere la Oficiul de Cadastru si o copie dupa contract, dar asta costa cam 100 RON.
Succes!
Nu este exclus sa aveti surpriza ca acest proprietar cam prea calm ,dupa cum spuneti, sa fi facut pe ascuns o vanzare formala catre cine stie ce ruda care in fata notarului sa semneze ca preia datoriile, dar sa ascunda tranzactia fata de Asociatie, iar voi sa va judecati degeaba cu cine nu trebuie! X-( Din pacate s-au mai vazut cazuri...
P.S. Inca ceva: cum de a primit respectivul restantier cronic ajutor de incalzire in iarna asta , cand exista conditia ca acordarea ajutorului sa se faca doar cu achitarea diferentei care ii revine solicitantului ?
Multumesc frumos ptr raspuns,astazi am avut termen,am depus copie dupa cartea de imobil si copie dupa acele borderouri si se pare ca au fost de folos,ultima fraza a presedintei fiind"spre pronuntare",sper sa ne dea castig de cauza.Oricum informatiile privind cartea funciara imi sunt de mare folos ptr ca executorul de obicei face adresa la Taxe si Impozite( unde figureaza vechiul proprietar),dupa care imi spune ca nu are ce sa-i faca,m-am mai confruntat cu aceasta problema(nu este prima data cand este actionat in judecata).Ultima oara am avut noroc ca s-a speriat cand a vazut executorul la usa si si-a platit datoria,atunci se dadeau credite,acum situatia e cu totul alta.
PS-nu stiu cum,dar a primit toata iarna ajutor de incalzire,probabil se considera ca in cele din urma isi va plati si partea lui de caldura.
Al catelea termen a fost?
Nu este obligatoriu ca OCPI sa detina informatii actualizate
Daca in trecut ,respectivul a mai fost actionat in instanta ,nu ati intampinat probleme legate de calitatea procesuala a reclamatului?
Ynocentta,
Eu m-am referit la faptul ca -legal vorbind- orice tranzactie imobiliara se inscrie obligatoriu in Cartea Funciara, asa stipuleaza si notarul in contract cind incheie actele. Ca in tara asta nu mai e exclusa nicio anomalie, asta e alta gisca in alta traista...
Întâmpinare.
myself.
Bună seara, poate ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns. Problema e următoarea...
Am fost data în judecata de administratie pt datoriile de la ... (vezi toată discuția)