avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasarea unui salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasarea unui salariat

Buna seara! Am o nelamurire, codul muncii este putin ambiguu cu privire la detasare si anume este interpretabil: conf. art. 48 felul muncii poate fi modificat de catre angajator din motive disciplinare sau in cazul unor situatii de forta majora sau ca masura de protectie a salariatului. Angajatorul meu a procedat legal detasandu-ma in alt loc de munca sa prestez o alta munca pentru care nu sunt calificat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 17 Mai 2010
Detsarea presupoune schimbarea locului muncii pe o anumita perioada iar angajatorul poate deide acest lucru unilateral in virtutea dispozitiilor pe care le-ati invocat fara a motva decizia.Dv. daca considerati ca din motive obiective nu puteti indeplini munca va puteti adresa cu o cere in acest sens angajatorului
1. Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
In cazul, dvs nu este vorba despre detasare.

2. Este posibila modificarea temporară a felului şi a locului muncii, ca măsură de protecţie pentru salariat prin trecerea temporară a salariatului în alt post.
Dvs aveti dreptul de a ataca in instanta aceasta decizie a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Art. 48 codul muncii Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, este posibila schimbarea locului de munca, unilateral, din vointa angajatorului, cu titlu de sanctiune disciplinara, pe o perioada mai mare de 60 ... (vezi toată discuția)