avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reactualizare valoare leu/dolar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reactualizare valoare leu/dolar

buna ziua,
pe rolul unei instante, se judeca o pricina in care eu, reclamantul, am dat in judecata statul roman pentru recuperarea sumelor de 277.000 lei si 1101 dolari SUA, confiscati unei rude in 29 aug 1947, adica dupa stabilizare.
Expertul numit in caz, a spus ca nu poate calcula reactualizarea sumelor decat dupa 1990.
Banca Nationala spune ca nu detine date, iar INSSE spune ca, la ei inflatia- se tine din 1990.
Banaca Nationala minte, pentru ca, pentru legea 10/2001, a comunicat o valoare reactualizata de 1303, 33, prin Ord.
Intrebarea se pune:
1) se poate folosi aceasta valoare si in cazul meu, sau este o valoare care se foloseste numai pentru legea 10?
2) cunoscand acoperirea in aur a leului la stabilizare, se poate face reactualizarea la valoarea aurului de astazi?
In ambele cazuri, ies in pierdere pt ca, imediat dupa stabilizare, leul s-a depreciat din nou pana in 1952 si, valoarea aurului de astazi este mai mica decat in 1947.
Cum putem iesi din impas, pt ca nici instanta nu s-a mai confruntat cu un caz asemanator.
Va multumesc.
Aveti posibilitatea sa aflati la BNR valoarea gramului de aur la data confiscarii si functie de aceasta sa solicitati actualizarea sumei.
Multumesc pentru sfat. La ultimul termen de judecta, am cerut instantei sa solicite Bancii Nationale acoperirea in aur din 1947.
Problema se pune ca instanta mi-a cerut sa comunic daca cunosc cazuri asemanatoare( practica judiciara). Nu cunosc asa ceva. Daca are cineva hotarari definitive pe spete asemanatoare, il rog sa-mi transmita la adresa Titi_Marina2000@Yahoo.com.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare leu-dolar 1947 titi marina titi marina uitandu-ma pe o solicitare facuta pe forum in legatura cu posibilitatea reactualizarii valorilor leului si a dolarului din 1947 pana astazi, am observat ca a ... (vezi toată discuția)
Revenire_metode de reactualizare leu-1947, dupa stabilizare- leu 2010 titi marina titi marina prin luna mai 2010, intrebam pe forum daca poate cineva sa-mi spuna cum se calculeaza valoarea reactualizata a leului din 29 aug 1947, astazi. Cineva mi-a ... (vezi toată discuția)
Confiscare casa in 1959 pt detinere de aur. sanse retrocedare? emilou emilou cunosc pe cineva a carui matusa a fost condamnata in 1959 la 7 ani inchisoare in baza legii 284 din 1947 (pentru detinere si trafic de aur). Totodata, in ... (vezi toată discuția)