avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... separatie gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

separatie gaze

buna ziua. am cumparat un apartament care detinea centrala. fostul proprietar ne contacteaza destul de fregvent cu intentia de a ne convinge sa refuzam orice rugaminte de a lasa de cineva sa se lege la conducta care este pe holul blocului. cd a dorit separatia, impreuna cu alt locatar a cumparat aceasta conducta. totul a realizat cu autorizatii, dar acum spune ca are drept asupra acestei conducte de pe scara blocului. desi am cumparat acel apartament, vechiaul proprietar mai are vreun drept asupra acelei conducte?
va multumim!
Cel mai recent răspuns: emilianpl , utilizator 16:38, 17 Mai 2010
Presupun ca valoarea apartamentului pe care l-ati cumparat este mai mare decat a oricarui apartament similar din bloc, dar fara CT, adica Dv. ati platit pentru acest apartament inclusiv pentru facilitatea CT, evident cu tot cu conducta.
Deci costul conductei de gaz pe care el a cheltuit bani la vremea respectiva s-a transferat in valoarea pe care a incasat-o vanzandu-va Dv. apartamentul.
Deci despre ce sa mai vorbim?
Conducta este a Dv. cu tot cu contract de v-c a apartamentului. Blocati-i nr. de telefon. Nu are nicio cadere sa va mai ceara ceva.

Este interesant de stiut daca Dv. v-ati schimbat pe numele Dv. contractul cu furnizorul de gaze (?)
Oricum acest contract nu are legatura cu conducta de gaz care s-a montat de o alta firma. Doar intrebam.....
De la momentul instrainarii imobilului,legal,nu mai are calitatea sa ridice pretentii asupra instalatiei
schimbarea de nume am anuntat-o,acum contra cu ei e pe numele nostru.

va multumesc ambilor consultanti pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate conducta de gaze emilianpl emilianpl buna ziua, fostul proprietar al apartamentului mai are dr de proprietate dupa ce isi instraineaza apartamentul asupra conductei de furnizare a gazelor in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate si centrala de apartament crystynas2 crystynas2 ncerc sa imi instalez o centrala termica pe gaz intr-un apartament la bloc in bucuresti. Si pt ca lucrurile trebuie sa fie foarte complicate, va expun mai jos ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)