avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de conexare dosare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de conexare dosare

Buna ziua,

Speta: am fost nevoit sa promovez, intr-o executare silita, 3 cereri diferite catre instanta de executare. Prin urmare, am urmatoarele 3 dosare (in ordinea depunerii la instanta):
dosar D1, primul depus, cu primul termen de judecata la 20 mai
dosarD2, cu primul termen de judecata la 27 mai
dosar D3, cu primul termen de judecata la 3 mai.

Dosarele au aceleasi parti, privesc aceeasi executare silita, dar difera oarecum in obiect. (zic eu ca putem vorbi de conexitate, nu de litispendenta) Consider ca ar fi potrivit ca ele sa se judece impreuna, si vreau sa cer conexarea lor.
Stiu ca in D2 si in D3 va trebui sa cer, la primul termen de judecata, conexarea si trimiterea lor la instanta intai investita, a lui D1.
Intrebarile mea sunt:
1. La primul termen de judecata al lui D1 (cronologic asta e primul), trebuie sa cer si aici conexarea? Sau sa mentionez ceva despre celelalte doua dosare care - sper -vor veni trimise de completele celorlalte dosare? (daca da, in ce fel?)
2. Trebuie sa anexez cererilor de conexare certificare de grefa, sau este suficienta actiunea introductiva cu nr. de inregistrare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:30, 25 Mai 2010
Exceptia de conexitate o veti invoca la D2 si D3 solicitand instantei sa trimita dosarele la D1 in vederea discutarii exceptiei. Exceptia se va discuta in fata instantei D1.La D1 puteti face precizarea dar instanta nu poate face nimic. Aici dosarul va merge mai departe pe procedura. Vedeti daca aveti intampinare, cereti termen- chestiuni de procedura. Asteptati termenele de la D2 si D3 si invocati exceptia de conexitate. eu nu am avut nevoie de certificat de grefa.

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare ContSters42601 ContSters42601 Buna seara, Va rog mult sa ma lamuriti cu urmatorul aspect:Pe rolul aceleiasi instante sunt doua dosare de contencios administrativ,depuse la termene diferite ... (vezi toată discuția)
Excepþie litispendenþã sau conexitate ? cazzuall cazzuall Bună ziua. Am nevoie de un mic ajutor într-o speţă. Pe rolul aceleiaşi instanţe - conflicte muncă- am două dosare de pretenţii. În ambele ... (vezi toată discuția)
Rog un ajutor ContSters42601 ContSters42601 O ruda a trimis prin e-mail o cerere de chemare in instanta.Ulterior a trimis aceeasi cerere si prin posta ,i sa dat termen,a primit citatie a trimis ... (vezi toată discuția)