avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL POSTNATAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL POSTNATAL

Buna seara,pe 13.05.2008 am nascut un baietel sanatos, contractul de munca mia fost suspendat pe data de 01.07.2008. In prezent (17.05.2009) sunt insarcinata in 7 luni ( ar trebui sa nasc in iulie- august) , trebuie sa ma interesez cum fac cu cartea de munca, si concediul prenatal. Nu stiu exact ce ar trebui sa fac, aud tot felul de variante, cum ar fi:
- sa fac o anexa de prelungire la suspendare o data cu implinirea de 2 ani a primului copil. 13.05.2009

sau

- sa astept pana imi expira suspendarea ( 01.07.2009) sa imi las in continuare contractul de munca pentru o luna sa mearga apoi sa imi bag concediul post natal cu cerere de suspendare.

Mentionez ca am cerclaj din luna a 3 a.

Spuneti-mi va rog ce parere aveti si ce ma puteti sfatui in acest caz
Cel mai recent răspuns: Claudia Andu , utilizator 15:34, 18 Mai 2010
Suspendarea inceteaza cu ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani. Faceti cit mai repede cererea de incetarea a suspendarii cu data de 14.05.2010. Discutati neaparat cu angajatorul , avand in vedere ca ati intirziat cu revenirea la serviciu.ITM opereaza in carnetul de munca revenirea din cic pe baza comunicarilor facute de catre angajator.
Buna
La data de 14.05. 2010 aveai obligatia sa incepi lucrul ...adica sa te duci la angajator si sa soliciti inceperea activitatii cu data mentionata anterior....Tot incepand cu data de 14.05. 2010..puteai sa soliciti medicului de familie certificat de concediu medical pentru boala obisnuita(cod 01) .... ca ai facut cerclaj din luna a 3....si exista pericolul de a pierde sarcina....si incepand cu saptamana 32...iti putea elibera certificat de concediu medical pentru sarcina si lauzie(cod 08)....asta singura modalitate prin care sa nu te intorci la serviciu..pana la saptamana 32...
O zi buna,

Megeti si discuati de urgenta cu angajatorul!
Ar fi trebuit sa incepeti lucrul in ziua ulterioara implinirii a 2 ani de catre copil. Situatia se poate rezolva, dar numai diiscutatnd cu angajatorul.
Succes.
PS Poate cei de la ITM nu au certificatul de nastere a copilului de v-au spus acest lucru....sau poate suspendarean nu a foist corect formulata.
va multumescenorm acum sunt mult mai lamurita. chiar am sa vb si contabilul.
MULTUMESC MULT DE TOT!!!!!!!!!!!!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al 2 lea copil adda17 adda17 VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE SAU SA MA SFATUITI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ. AM UN COPIL DE UN AN SI 10 LUNI SI SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI. COPILUL MEU VA FACE ... (vezi toată discuția)
Prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani daca exista pauza intre acesti ani 2nymaria 2nymaria Buna ziua, In acest moment sunt in concediu pentru ingrijire copil pe perioada de doi ani pana in data de 10.10.2014. Deoarece am prins noua lege prin care ... (vezi toată discuția)