avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Directorul unei societati in faliment foloseste in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Directorul unei societati in faliment foloseste in continuare activele firmei

Ce pot face in calitate de creditor al unei societati comerciale ,aflata in faliment, inscris la masa credala , cand directorul societatii, care de fapt este si patronul ascuns al acesteia, foloseste activele firmei in afaceri la negru riscand distrugerea si uzura acestora , in acest fel scazand valoarea de vanzare in vederea despagubirii creditorilor?
Utilajele au fost sigilate de catre unul din creditori(prin executor judecatoresc) insa directorul a rupt sigiliile si se foloseste de acestea nestingherit .
Cel mai recent răspuns: contoficial , utilizator 19:09, 18 Mai 2010
Sesizaţi lichidatorul judiciar şi judecătorul sindic printr-o cerere scrisă. De regulă lichidatorul judiciar administrează averea societăţii după ce a fost numit. Fostele organe de conducere nu mai au ce căuta pe acolo în condiţiiole în care activitatea debitoarei a fost oprită.
Lichidatorul judiciar după ce a fost numit, administrează toate bunurile societatii si daca nu a luat la cunostinta, va trebui sa-l sesizati urgent. Daca s-au rupt sigiiliile la utilajele sigilate s-a comis o infractiune si trebuie sa faca plangere penal pentru rupere de sigilii.

Înlaturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda.
Daca fapta a fost savârşita de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda ”

2. Condiţii preexistente:
2A. Obiectul infracţiunii:
- obiectul juridic generic - îl constituie relaţiile sociale a caror formare şi dezvoltare ţin de asigurarea prestigiului şi respectului datorat autoritaţii acestor organe sub toate formele sale de manifestare. Autoritatea publica este conferita organelor publice sau este exprimata prin însemne, simboluri, ca şi prin regimul juridic pe care îl implica.
- obiectul juridic special - este reprezentat de relaţiile sociale privitoare la existenţa şi integritatea sigiliilor legel aplicate în numele autoritaţii publice şi a altor organe. Aplicarea sigiliului este o măsura prin care se asigura identificarea şi conservarea sau indisponibilizarea anumitor bunuri, existând obligaţia de a respecta masura luata.
- obiectul material – îl formeaza însuşi sigiliul aplicat, adica materialul pe care este imprimata amprenta sigiliului şi asupra caruia acţioneaza faptuitorul.
2B. Subiecţii infracţiunii:
- subiectul activ – în varianta simpla este necalificat, putând fi orice persoana care raspunde penal. Participaţia este posibila în toate formele sale. Când fapta este savârşita de un custode, fapta este mai grava. Custodele este persoana careia i s-a încredinţat paza şi conservarea temporara a bunurilor indisponibilizate prin sechestru.
- subiectul pasiv – este un organ sau instituţie de stat care a dispus aplicarea sigiliului.

3. Conţinutul constitutiv:
3A. Latura obiectiva:
- elementul material - se realizeaza prin orice acţiune prin care se poate realiza alternativ înlaturarea sau distrugerea unui sigiliu aplicat. Trebuie ca acest sigiliu sa fi fost legal aplicat.
- urmarea imediata - consta în însaşi savârşirea faptei, producând o stare de pericol pentru autoritatea organului de stat carea aplicat sigiliul.
3B. Latura subiectiva:
- forma de vinovaţie - intenţie directa sau indirecta.

4. Forme. Modalitaţi. Sancţiuni.
FORME:
1. actele preparatorii – deşi posibile, nu se pedepsesc;
2. tentativa – nu se pedepseşte;
3. fapt consumat - aceasta infracţiune se consuma în momentul în care are loc înlaturarea sau distrugera sigiliului. Fapta poate îmbraca şi o forma continuata.
MODALITAŢI: Pedeapsa este mai aspra când fapta a fost savârşita de custode - închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
SANCŢIUNI:
- închisoare de la o luna la 1 an sau cu amenda – în forma tip şi
- închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda - în forma agravata.
Succes!
Va multumesc pentru raspuns.
Administratorul judiciar nu este prea implicat ,pot face eu plangere penala ca si creditor?
Multumesc
Da, adresativa cu plangere penala.
Succes!
legea insolventei o consider neconstitutionala (definitia insolventei numita de un mare filozof este: "un furt adoptat prin lege" ), asa ca nu poti face plangere in calitate de "creditor" deoarece nu esti majoritar si nu ai acordul greu de obtinut al judecatorului sindic. asa e "legea". Poti insa face plangere penala in calitate de parte vatamata, deoarece codul penal e mai constitutional. cu respect, aceeasi situatie s-a dezbatut si pe:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere dosar penal art 253 c.pen maryusmara88 maryusmara88 Buna dimineata.ieri 18.10.2017 am primit citatie de a ma prezenta la sectia de politie ca reclamat .eu am facut urmatoarea prostie:am rupt sigiliul contorului ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Sigiliu contor rupt Aripsi Aripsi buna seara, am cumparat un apartament prin licitatie executorie. Apartamentul avea chiriasi, care au solicitat sa mai stea 3 luni. In acest timp nu am putut ... (vezi toată discuția)