avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concilierea directa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concilierea directa

In ce fel de litigii, inaintea actionarii in instanta, este necesara efectuarea concilierii directe ca procedura prealabila? Daca una din parti este o societate comerciala care are ca activitate prestari servicii, iar cealalta parte este o persoana fizica - beneficiara a acestor servicii, inainte de a introduce o actiune ce are ca obiect pretentii (recuperarea contravalorii serviciilor prestate) este necesara concilierea directa?
Cel mai recent răspuns: ContSters45263 , utilizator 19:34, 7 Septembrie 2007
in cazul in care una dintre parti este comerciant....iuar firma este..... toti participantii la acea relatie se supun legislatiei comerciale...... iar litigiile comerciale au obligatoriu conciliere prealabila......, atentie ......daca intrunesti toate condidiile speciale ale ordonantei 5 somatie de plata...poti merge pe somatie.....fara conciliere
va rog sa-mi dati si mie un proces verbal de conciliere
din cate stiu eu somatia tine loc de conciliere
E o hotarare a ICCJ in sensul asta.
art. 7201 alin. 1 din Codul de procedură civilă, : "În procesele şi cererile în materie comercială evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului prin conciliere directă cu cealaltă parte." In cazul in care se introduce o somatie de plata concilierea directa nu mai este obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)
Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)
Conciliere sau mediere? lolo0112 lolo0112 pot sa introduc o actiune in pretentii impotriva administratorului societatii debitoare (administrator care,conform contractului dintre societati garanteaza cu ... (vezi toată discuția)