avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... E corect intocmita cererea cf OUG 119/07?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

E corect intocmita cererea cf OUG 119/07?





Catre,
JUDECATORIA ___


Domnule Presedinte,


Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul …………………………..….., chem in procedura ordonantei de plata pe parata-debitoare PRIMÃRIA _____, cu sediul ………………………………………………………………………………………., pentru ca prin ordonanta de plata ce veti pronunta, de urgenta, pe calea procedurii

ORDONANTEI DE PLATA

sa obligati parata-debitoare la plata sumei de < 100.000 lei, reprezentind suma datorata precum si obligarea paratei-debitoare la plata penalitatilor de intarziere in cuantum de ______, calculate conform contractului de la data scadentei debitului pana la data prezentei, penalitati care urmeaza a fi actualizate pana la data platii efective.
De asemenea solicitam sa dispuneti obligarea piritei la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de aceasta actiune.


MOTIVE

IN FAPT:

Subscrisa am incheiat la data de _______ cu parata-debitoare PRIMÃRIA _______, Contractul de Prestari Servicii nr. ____ / _______, avand ca obiect ” Studiu de fezabilitate pentru rețele de canalizare si epurarea apelor uzate în com. _______ ”.
Ca urmare a derularii sus-amintului contract, subscrisa am emis factura fiscala seria _______nr. _______ din data de _______cu scadenta la data de _______, in cuantum de _______ lei, factura transmisa debitoarei prin intermediul faxului si postei cu confirmare primire, insa parata-debitoare nici pina la aceasta data nu a procedat la plata acestora, desi termenul de plata al facturilor a fost depasit.
Mentionam ca am purtat numeroase discutii cu parata-debitoare solicitandu-i achitarea de indata a datoriei scadente.
Potrivit art. _______ , CAP ____ din contract «În situaţia în care BENEFICIARUL nu onorează facturile în termen de 5 zile calendaristice de la emiterea facturii, acesta datorează EXECUTANTULUI o penalitate de 0,1% pe zi de întârziere din valoarea rămasă de achitat. »
Astfel, parata-debitoare ne datoreaza suma de _______, reprezentand contravaloarea facturii fiscale seria _______ nr. _______ / _______, precum si penalitatile aferente in suma de _______lei, calculate cu incepere de la data de _______pana la data prezentei si care urmeaza a fi actualizate pana la data platii efective, sume ce reprezinta creante certe, lichide si exigibile.

In concluzie, deoarece:

• Parata – debitoare si-a asumat obligatia de plata a sumelor mai sus mentionate prin semnarea contractului de prestari servicii nr. _______ / _______, contract in care sunt precizate clar modalitatea si termenele de plata;
• Creanta este certa, lichida si exigibila

solicitam ca instanta, analizand probele anexate cererii noastre, constatand intemeiata cererea noastra sa o admita, sa emita ordonanta de plata obligand parata debitoare, in termenul de plata ce-l va stabili, sa plateasca suma datorata plus dobanda calculata conform prevederilor contractuale, de la data scadentei si pana la data platii efective si sa dispuna obligarea paratei-debitoare la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de aceasta procedura.

IN DREPT:

Ne intemeiem prezenta pe dispozitiile art. 82, art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile O.U.G. 119/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
Depunem prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratei.

Anexam prezentei in copie xerox, urmatoarele:

- Contract de Prestari Servicii nr. _______ / _______;
- Factura fiscala seria ECO1, nr. _______ / _______;
- Nota calcul penalitati de intarziere;
- Chitanta seria ……… – in valoare de 39 lei - dovada platii taxei de timbru judiciar si timbrul judiciar ............

Depunem prezenta actiune in doua exemplare spre comunicare.
Domnului presedinte al JUDECATORIEI _______.
Cel mai recent răspuns: DANIEL TOCEA , Avocat 19:17, 19 Mai 2010
E bine. Succes!
Cum urmeaza sa fie actualizate penalitatile pana la data platii efective. Mai este in acest caz creanta certa, lichida si exigibila asa cum impune OUG 119 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)
E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)