avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj

Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în apartament. În timpul divorțului am făcut cerere de ordonanță pentru reintegrare în spațiu care a fost respinsă, pentru că nu au fost probe suficiente. Sigur, partajul este o soluție, dar acesta presupune mulți bani aruncați pe fereastră. Se poate face ceva pentru a scoate pe nemernică de acolo (a și schimbat yala pentru ca tacâmul să fie complet, iar poliția nu intervine în astfel de cazuri), fără să-mi dau toate rezervele financiare pe taxa de timbru? Partaj de bunuri, ceva de genul ăsta, pentru a fi un proces pe rol pentru o nouă ordonanță?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 19 Mai 2010
Cred ca ar trebui ceruta si evacuarea ei.

Pe ce temei sa ceara evacuarea fostei sotii din imobilul cu privire la care aceasta are un drept de proprietate? Poate fi admisa aceasta actiune? Eu nu prea cred...;)
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Corina Capotã, Avocat
Din moment ce sunt coproprietari daca sotul poate fi evacuat de ce nu ar putea fi evacuata si sotia?;)
Doar au drepturi egale...
daor daca va intelegeti.
nu vad de ce n-ati schimba si dvs yala daca e bun comun?
Ar putea aparea probleme legate de infractiune de viol de domiciliu.
Trebuie foarte bine analizata situatia si cred ca ar fi riscant a se proceda asa.
Sunt multe elemente de fapt care pot duce catre o situatie juridica sau catre alta...

avocat Claudiu Lascoschi
Din moment ce sunt coproprietari daca sotul poate fi evacuat de ce nu ar putea fi evacuata si sotia?;)
Doar au drepturi egale...

Sotia a avut cu siguranta motive temeinice de a convins instanta sa pronunte o hotarare de evacuare a sotului proprietar. Probabil in timpul divortului, situatia s-a inrautatit si, reactiile violente ale sotului au condus la plangeri penale, la batai etc. ce a justificat cererea de evacuare a sotului turbulent. Odat ce este evacuat din imobil, cum sa ceara el - evacuatul - evacuarea sotului proprietar care foloseste imobilul?
Sau poate ca fostul sot crede ca este proprietar, desi nu este...
Putem face supozitii si variante de logica juridica multe dar, trebuie analizata cu atentie starea de fapt, precum si motivele pentru care a fost pronuntata hotararea de evacuare (daca este data pe ordonanta presedintiala - fiind o masura provizorie pana la finalizarea divortului sau daca este o evacuare pe fond...). ;)

Alte discuții în legătură

Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione am divortat si am deschis actiune de evacuare pe ordonanta presedentiala impotriva fostei sotii care locuieste in continuare in apartamentul care este ipotecat ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)