avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Diurna si cheltuieli protocol PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Diurna si cheltuieli protocol PFA

Doresc sa va intreb daca la pfa care este si angajatul unei firme, poate avea diurna si cheltuieli de protocol (pentru masa), precizand faptul ca societatea pentru care lucreaza nu-i acorda nici diuna, nici masa.
Cel mai recent răspuns: Isabela_bv , utilizator 09:13, 19 Mai 2010
Da, poate primi ca si PFA (chelt se vor inregistra in contabilitatea PFA) cu urmatoarele conditii:
- sa existe ordin de deplasare (la "plecare" semnat si stampilat ca PFA, la "sosire" de firma la care s-a dus);
- diurna este deductibila la nivelul de 32. 50 RON/ zi; tot ce depaseste suma asta, se impoziteaza (ch nedeductibila);
- cheltuielile de protocol sunt deductibile in conditiile mentionate de CF (2% din diferenta dintre veniturile impozabile si cheltuielile deductibile, altele decat cele de protocol);
DAR, daca va dati diurna, nu va mai dati masa si invers....

Va multumesc pentru raspuns. M-am hotarat sa merg pe varianta cu diurna, mi se pare mai avantajos asa si sa renunt la cheltuielile de protocol care includ masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dedectibilitate ch.masa servita pentru salariati maramik maramik Avem o firma de prestari servicii care necesita deplasarea la locul beneficiarului pentru prestarea de servicii,in speta dintr-un judet in altul.O clauza ... (vezi toată discuția)
Diurna si cheltuieli protocol Isabela_bv Isabela_bv Doresc sa va intreb daca la pfa care este si angajatul unei firme, poate avea diurna si cheltuieli de protocol (pentru masa), precizand faptul ca societatea ... (vezi toată discuția)
Diurnele pt pfa-uri nicholas455 nicholas455 Salutari la toata lumea! Stie cineva sa-mi spuna dea raspuns la urmatoarele intrebari legate de diurne: 1. care este valoarea acceptata pentru diurna pe ... (vezi toată discuția)