avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... master criminalistica
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

master criminalistica

Buna ziua.Anul acesta termin clasa a 12a...si pentru a-mi continua studiile...m-am gandit la o facultate de drept.Am auzit ca dupa terminarea facultatii de drept..poti face un master in criminalistica.Intrebarea mea este ce poti face exact dupa ce termini acest master..si daca se merita facut.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 16:32, 18 Mai 2010
Daca se merita a fi facut.... orice merita a fi facut daca iti doresti cu adevarat ceva. Meseria de criminalist este foarte frumoasa dar este o meserie pentru cei care pot sa reziste in conditii de stres si de program prelungit, care pot suporta mirosul de cadavre, sangele, se pot scula in miez de noapte si pot efectua cercetari la fata locului fara sa cracneasca, aceasta nu se desfasoara numai in birou.
Obligatiile criminalistului includ: sa investigheze locul unde s-a petrecut infractiunea - sa interogheze victimele, martorii si persoanele suspecte - sa coroboreze informatiile adunate, sa faca analize si sa investigheze cauzele infractiunii - sa lucreze cu registrele de evidenta ale unor infractori si cu alte mijloace computerizate pentru investigarea infractiunii - sa aresteze suspectii - sa interogheze persoanele arestate - sa întocmeasca rapoarte cu desfasurarea interogatoriilor - sa transfere cazurile investigate catre procuror - eventual sa depuna marturie în instanta - sa informeze opinia publica despre infractiune, despre progresul si rezultatele investigatiei, daca nu exista purtator de cuvânt din partea politiei - sa coopereze cu alte unitati de politie (în caz de infractiuni internationale, cu reprezentanti ai politiei din alte tari sau cu interpretii acestora, eventual cu alte institutii, oficialitati guvernamentale, armata etc.).
Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Fie în birouri sau camere similare, sau la fata locului, care poate fi în orice mediu. Conditiile de vreme schimbatoare si lucrul peste orele de program sunt inevitabile.
De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat scoala de politie (preferabil o academie de politie sau o scoala de politie) sau o universitate sau facultate de drept; de asemenea trebuie sa fiti mental si fizic apt pentru aceasta meserie, sa aveti putere de lucru sistematic, sa puteti pune faptele cap la cap si sa le interpretati corespunzator, sa aveti capacitate de a replica, de a deduce anumite fapte, de a lua decizii si sa fiti o persoana de încredere. ;)
Cred ca deocamdata cel mai bine ar fi sa va concentrati sa terminati clasa a XII-a, sa intrati la facultatea de drept...s-o terminati...si pe urma...credeti-ma, va veti gandi daca merita sau nu sa faceti masterul in criminalistica sau veti alege o alta specializare.(criminalistica veti face si in facultate si veti vedea daca va place).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni detectiv sau politist de investigatii criminale? ClaudiuOvi ClaudiuOvi Buna ziua! Sunt licean si as vrea sa urmez dreptul dupa terminarea liceului.As dori sa devin acea persoana care se ocupa cu urmarirea suspectilor,elucidarea ... (vezi toată discuția)
Pot face voluntariat in criminalistica? lorelya7x lorelya7x Buna tuturor! As vrea sa stiu daca este posibil voluntariatul in Politie la sectia Criminalistica!? Si daca, in cazul in care as dori sa fac practica de ... (vezi toată discuția)