In cazul in care o persoana care este acum iesita la pensie si care conform ord 50/1990, anexa 2, pct 197 se incadreaza prin activitatea desfasurata in grupa a II a de munca, iar societatea angajatoare nu a nominalizat-o pentru a putea primi grupa de munca, ce ar trebui sa faca?
Sunt intr-o astfel de situatie prin activitatea defasurata intre anii 1975-1984.
Potrivit ord 590/2008 angajatorii nu mai au voie sa nominalizeze noi persoane, iar pentru completarea adeverintei trebuie sa aibe aceasta nominalizare.
Este posibil ca adeverinta sa fie eliberata pe baza unor documentte din arhiva, respectiv pontaje? Daca arhiva nu mai exista, si cred ca asa se si intampla, este posibil sa se elibereze adeverinta pe baza inscrisului din cartea de munca?
Societatea angajatoare nu a vrut sa ii elibereze adeverinta motivand ca nu l-a nominalizat si din aceasta cauza nu ii poate elibera adeverinta. Eu banuiesc ca ei nici macar nu mai au arhive. In anul 1984 am trecut in subordinea altei societati, prima societate nu a mai avut activite in zona mea si pur si simplu au uitat, au neglijat in momentul aparitiei ord 50/1990 sa nominalizeze persoanele care in per 75-84 le-au fost subordonate.
Multumesc.
In recurs , trebuie sa criticati ca hotararea instantei de fond este nelegala si netemeinica ... daca nu aveti cum sa faceti dovada ca ati fost nominalizata de a lucra in grupa a II - a de munca , nu prea aveti sanse in recurs de a modifica hotararea primei instante.
Multumesc pentru raspuns. Nu am fost nominalizata in grupa a II-a de munca datorita faptului ca nu mai eram angajata lor de mai bine de mai bine 5 ani si pur si simplu nu i-a mai interesat soarta mea.
In aceeasi situatie sunt peste 100 de oameni, eu am fost singura care i-am dat in judecta.