avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ca motive; postul se restructureaza conform art. 60, 65 in coloborare cu un alt articol pe care nu-l stiu; s-a mentionat faptul ca mi se acorda un salariu compensatoriu, conform C.C.M, perioada de preaviz de 20 zile lucratoare precum si posibilitatea de contestatie la Tribunalul Bucuresti.
Vreau sa stiu, va rog, daca conform legii in aceste cazuri nu pot primi mai multe salarii compensatorii si daca nu sunt obligati sa-mi ofere un alt post in cadrul companiei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 21 Mai 2010
Angajatorul nu este obligat sa va asigure alt post, iar ca numar de salarii compensatorii depinde de CCM pe ramura la care face parte angajatorul dvs.
obligat nu e dar totusi decizia de concediere trebuie sa arate cam cum scrie la art 74 din codul muncii:

ART. 74 – Decizia de concediere: continut si comunicare

(1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:

a) motivele care determina concedierea;

b) durata preavizului;

c) (OUG 65/2005 si ulterior L 94/2007) criteriile de stabilire a ordinii de prioritati, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai in cazul concedierilor colective;

d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.
Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am mai citit si vroiam sa stiu daca era nevoie de notificare in prealabil (cu 3 saptamani inainte), inaintea deciziei de incetare a C.M. in care se mentioneaza desfiintarea postului si perioada de preaviz; ma refer la ordinea corecta a etapelor in cazul restructurarii postului si instiintarea anga
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

Legea nu prevede emiterea mai intai a unei instiintari prin care vi se comunica ca s-a desfiintat postul , iar perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare incepand cu data de ...
Nu am vazut pana acum anularea unei decizii de concediere in baza art.65 alin.1 C.mun. pentru faptul ca angajatorul nu a emis mai intai aceasta instiintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, in cazul in care se desfiinteaza un post intr-o unitate, care sunt pasii de urmat??? cum pot proceda cu salariatii, pentru a nu intampina ... (vezi toată discuția)
Preaviz sau decizie de concediere? mircea007 mircea007 Buna ziua, am nevoie foarte mare de ajutor deoarece sunt pus intr-o situatie fara precedent, cred....m-am angajat pe 1 Septembrie la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Reducere post calin andrei calin andrei buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de ... (vezi toată discuția)