avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere post

buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de vinzari.va rog sa-mi spune-ti ce drepturi am in cazul de fata.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 16 Iulie 2009
probail veti primi un alt post (daca doreste angajatorul) sau veti fi concediat, caz in care veti beneficia de 20 zile preaviz si un salar.
Cum anume ati fost concediat pentru nerealizarea targetului? Vreti sa fiti mai explicit? Ce scrie pe decizia de concediere emisa de angajator?
Daca este reducere de posturi, va trebui intai sa primiti o instiintare de preaviz scris si ulterior decizie de concediere in baza art 65 codul muncii.
va rog sa-mi spune-ti,cele 20 zile de preaviz pe care le primesti sint calendaristice sau lucratoare?va multumesc.
Sunt lucratoare. Insa nu puteti fi concediat cu art.65(1) pentru nerealizarea targetului.

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)