avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog lamuriti-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog lamuriti-ma!

Din data de 27.04 am fost disponibilizat conform art.65,lit.1 ,si am facut o cerere prin care solicitam angajatorului sa-mi plateasca si un salar compensator conform CCMUN 200-2010,fapt care nu s-a intamplat.mentionez ca societatea are 105 angajati,dar nu are CCM.astazi am fost la ITM sa fac o sesizare,iar angajatii de acolo mi-au spus ca de fapt angajatorul nu este obligat sa imi acorde nici un salar compensator,ca aceasta ramane la latitudinea angajatorului.in toate topicurile de pe aici am vazut ca se spune ca acest salar este obligatoriu,indiferent ca firma are CCM sau nu.eu ce sa mai cred?si ce sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 14:50, 19 Mai 2010
va multumesc din suflet!asta vroiam sa stiu,daca am sanse in instanta!am fost furat si batjocorit continuu de aceasta firma de doi bani,si nu am de gand sa cedez.le-am facut o sesizare la ITM de inceput,am sa fac o sesizare la ANAF pt. evaziune fiscala(am dovezi)si o sa-i chem si in instanta pentru recuperarea salariului compensator.
Cu scuze, dar trebuie sa revin:
CONTRACT COLECTIV DE MUNC�UNIC LA NIVEL NAŢIONAL
PE ANII 2007-2011, ca orice contract, este valabil intre partile semnatare.
Daca in CCMUNN sau in L. 130 exista vreo prevedere in care se stipuleaza ca, in unitatile in care nu se incheie contracte colective de munca se aplica prevederile CCMUNN atunci utilizatorul se poate adresa instantei.
Daca nu am uitat, eu stiu ca prevederi sub cele din CCMUNN, nu pot fi negociate la nivel de federatie si unitate.

D-le Marius, fata de ce v-am spus in priv., vedeti eventual aici s-ar putea sa aveti sansa (art. 3 din CCMUNN):
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte după cum urmează:
a) pentru toţi salariaţii încadraţi in unităţile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau străin/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel naţional;
b) pentru toţi salariaţii încadraţi in toate unităţile din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau străin/mixt);
c) pentru toţi salariaţii încadraţi la angajatorii care fac parte din grupul de unităţi pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă la acest nivel, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau străin/mixt);
d) pentru toţi salariaţii angajatorului, în cazul contractelor colective de muncă încheiate la nivel de unitate, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau străin/mixt).
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
minodora_sorian a scris:

Reiterati actiune in instanta. Este un litigiu de munca, instanta competenta este tribunalul de la domiciliul reclamantului, actiune scutita de taxa de timbru.
Hotararea este definitiva si irevocabila si executorie de drept.
Succes.

Eu mi-am dat in judecata angajatorul (si se pare ca si in curand, pt. Legea unica a salrizarii) si stiu ca hotararea tribunalului este supusa recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare arnoldgabriela arnoldgabriela De 6 ani lucrez intr-o societate la care s-au facut disponibilizari colective iar eu am numar printre acestia.Spuneti-mi va rog daca am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu lbogdan lbogdan buna ziua.am o problema care ma framanta.am o firma de 5 angajati si pe unul vreau sa-l concediez cu drept la somaj,deci restructurez.mi s-a prezentat cand ... (vezi toată discuția)