avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar nou
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar nou

poate fi facuta contestatie pe motiv de nulitate a unui pv radar pentru faptul ca in pv nu sa specificat seria si nr aparatului radar ? ci doar nr auto si filmul (radar nou) am sanse de anulare a amenzii ? in momentul in care mi-a piuit detectorul nu aveam viteza precizata in PV ci aveam viteza legala insa am inteles ca aceste radare noi inregistreaza inainte si dupa ce agentul apasa butonul de inregistrare cu 30 sec.
sa confruntat cineva cu o astfel de situatie ? :)
Cel mai recent răspuns: mariuss_05 , utilizator 17:21, 21 Mai 2010
Radarele noi sunt amplasate direct pe masina (nu pot fi mutate de pe o masina pe alta) si atunci specificatia nr. auto si filmul....sunt mai mult decat suficiente.
Nu cred ca aveti sanse.
succes.
In mod obligatoriu trebuie inserate in procesul-verbal de constatare a contraventiei si date privind identificarea aparatului radar (serie si numar), precum si date privind omologarea, calibrarea acestuia - altfel, se castiga in instanta cu BRIO!

avocat Radu Stan
Ma vad nevoita sa-l contrazic pe colegul meu Radu, deoarece aceste prevederi priveau radarele vechi, unde era nevoie de date de identificare a aparatului..etc..etc...Si nici atunci nu se specifica in pv. obligatoriu aceste mentiuni.Daca iti opune poza...la revedere.
In ce priveste radarele noi, amplasate direct pe masini...aceste prevederi nu mai sunt de actualitate.
Si atata vreme cat s-a mentionat nr. masinii si s-a depus plansa foto...eu nu cred.
Oricum succes utilizatorului...pana la urma ce are de pierdut daca o sa conteste pv-ul?
Multumesc pt raspunsuri...e prima data cand ma lovesc de o astfel de problema dar ma gandesc , ca daca nu am nimic de pierdut si oricum o sa fac contestatie !
M-ar fi interesat in mod special daca stie cineva cum functioneaza aceste aparate, pt ca nu stiu exact insa ma gandesc asa ,ca atunci cand piuie detectorul ele emit in banda K si doar in momentu acela ele masoara viteza, (viteza mea fiind legala in momentul in care a inceput sa piue, pana sa terminat) in rest doar filmeaza.
Si ca sa fiu mai explicit am intrat cu viteza de 80 -90 km in localiate dupa care am redus treptat datorita faptului ca eram in coborare , iar agentul mi-a zis ca aveam 80 km la ora la intrarea in localitate iar radarul era amplasat la 1km de aceasta,deci este posibil sa fi fost si detectorul meu depasit de performanta acestor aparate radar.
Inca nu s-au importat si detectoarele performante pentru aceste radare. Este posibil sa masoare viteza inainte sa piuie detectorul dvs.
Si intr-adevar...nu aveti nimic de pierdut. Achitati totusi jumatate din amenda..in caz de respingere sa fie platita .
Mult succes.

Alte discuții în legătură

Contestare suspendare permis radar mobil zhrcnst zhrcnst 02.08.2010 - suspendare permis pt depasire viteza cu 57 KM/h, radar mobil DE 583, directia spre Iasi. Inainte cu 500 m de KM 63 , viteza este restrictionata ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal/restituire bani - amenda rutiera ContSters424228 ContSters424228 Buna ziua! Am circulat cu aprox. 80km/h in localitate cu limita de 50, am fost oprit de un radar mobil circuland pe sensul opus si am fost sanctionat cu 6 ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva pv respinsa Alirox Alirox As dori sa ma lamuriti, daca se poate intr-o privinta. In urma cu aprox 6 luni mi s-a suspendat carnetul pt depasirea vitezei in localitate. La intrarea in ... (vezi toată discuția)