avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara si comunicarea deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara si comunicarea deciziei de concediere

Buna!
Am urmatoarea situatie : am avut un salariat la care am realizat o cercetare disciplinara; in momentul in care am vrut sa-i comunic decizia de concediere - la aceeasi adresa la care am trimis convocatorul (si s-a prezentat de altfel, deci a primit convocatorul si procesul de cercetare disciplinara s-a desfasurat normal)- coletul a fost returnat, spunandu-se ca nu a fost acceptat de catre destinatar; analizand un pic, am aflat de la insusi angajatul in cauza ca a inchiriat la o firma, aspect pe care nu ni l-a adus la cunostinta. Acum avem o sesizare de la ITM ca nu i-am comunicat decizia ; mentionez ca angajatul a fost chemat la sediu si a refuzat sa semneze si ulterior, i-am transmis decizia cu un executor judecatoresc.

Stiam - dar nu pot sa-mi amintesc de unde - ca angajatul / fostul angajat acum - are obligatia de a anunta schimbari in modificarea locatiei in termen de 5 zile.
Stiu gresit ?
Rog o lamurire.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 22 Mai 2010
ITM-ul nu are calitatea de a se substitui unui organ jurisdictional si de aceea il va sfatui pe petent sa se adreseze instantei de judecata, in acest caz ....
Absolut corect...doar in instanta poate sa conteste acest lucru....:D
Da, insa I.T.M. , in raport de obiectul sesizarii - si sub rezerva ca acesta este exclusiv cel indicat de utilizatorul " rraicu " - ulterior primirii sesizarii, in termen legal ar fi trebuit sa comunice angajatorului si implicit petentului , faptul ca nu este competent in solutionarea acesteia, situatie care , intelegem ca nu s-a intamplat...
MIHAELA MOCENCO - KAMBERIAN a scris:

Da, insa I.T.M. , in raport de obiectul sesizarii - si sub rezerva ca acesta este exclusiv cel indicat de utilizatorul " rraicu " - ulterior primirii sesizarii, in termen legal ar fi trebuit sa comunice angajatorului si implicit petentului , faptul ca nu este competent in solutionarea acesteia, situatie care , intelegem ca nu s-a intamplat...


ITM-ul are alte atributii referitoare la nerespectarea dispozitiilor legale in materie .... este in sarcina angajatorului daca i-a comunicat sau nu decizia de incetarea a raporturilor de munca, iar dovada acesteia o va face intr-un eventual proces cu fostul salariat.
ITM-ul poate sa stabileasca ca masura si comunicarea deciziei la adresa inscrisa pe c.i.m. ... dar nicidecum sa-l oblige pe angajator sa i-o comunice la alta adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire? ralumat ralumat Buna seara! Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care ... (vezi toată discuția)
Refuz primire convocare cercetare disciplinara aijin aijin Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata? (vezi toată discuția)
Imposibilitate comunicare convocare la cercetare disciplinara ionutt ionutt Buna seara! Am expediat prin posta o convocare pentru cercetarea disciplinara a unui salariat care lipseste de la serviciu de o luna. Plicul mi s-a intors cu ... (vezi toată discuția)