avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... suma minima la asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

suma minima la asigurarea de sanatate

Buna ziua,
De ce un om care nu are nici un venit este obligat sa se asigure la suma minima de 600 lei (salariul minim pe economie), cata vreme exista oameni care, prin contractul de munca, sunt angajati cu program redus si salariu de 300-350 lei, si la acet brut, firma angajatoare le plateste contributia pentru asigurarea de sanatate. Adica de ce cel care nu are nici un fel de venit este obligat sa plateasca mai mult decat cel cu venituri mai mici de 600 lei ?
Va multumesc,
L.Stancu
Cel mai recent răspuns: ContSters146828 , utilizator 08:23, 1 Iunie 2010
Din pacate asa sunt legile. Cititi Legea 95/2006 sau, mai bine, intrati pe urmatorul link:
www.avocatnet.ro/content/for...
unde s-a discutat aceasta problema.
Va multumesc pentru raspuns. Aceeasi intrebare am pus-o si la Casa de Sanatate, dar nu am primit nici o lamurire. As mai avea ceva neclar: am vazut, pe alte posturi, ca o persoana care nu are nici un fel de contract si venit (nu din vina ei, si in pofida unui teanc mare de diplome de tot felul), poate face asigurare la CAS, sanatate si somaj; cu CAS-ul si sanatatea m-am lamurit, dar la Casa de Somaj au spus ca asigurare de somaj nu se poate face, in acest caz. Am citit legea si nu am gasit un articol cu care sa pot reveni si insista. Daca ma puteti ajuta cu alte detalii legale, va multumesc. L.Stancu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate si in sistemul de pensii cameliadaj cameliadaj Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o problema: mama mea,52 ani, mai are o luna pana termina somajul,lucreaza fara carte de munca 2 zile pe saptamana la o ... (vezi toată discuția)
Procedura plata asigurare medicala facultativa (cass)? isty1981 isty1981 Buna ziua! Nu am nici un venit dar as dori sa platesc contributia de CAS pentru a fi asigurat medical. Cat trebuie sa platesc lunar? Unde sa incep? Care ... (vezi toată discuția)
Contributia asigurari de sanatate mirceaione mirceaione as dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc contributia de asigurari de sanatate, avand in vedere ca nu sunt angajat nicaieri si nu am venituri de nici un fel ... (vezi toată discuția)