DanaM. a scris:
Intampinarea depusa nu poate fi considerata nula pentru lipsa calitatii procesuale. Din cate inteleg, instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a agentilor vamali si a considerat ca doar agentul constatator are calitate procesuala pasiva si, pe fond, a respins contestatia ca nefondata, in contradictoriu doar cu agentul constatator. Nu poate fi vorba de o contradictie a solutiei instantei cu admiterea exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a unora dintre parati.
Ok, dar aici există o altă problemă, amenda e dată în baza O.G. 92 (în cuantum de 20.000 RON) şi agentul de poliţie nu are dreptul de a aplica o asemenea sancţiune, el având drept de a aplica sancţiunea în baza legii 12/1990 (între 500 - 1500 RON).
Mai departe nu există un PV scris de către agentul constator şi astfel nu există o rezoluţie scrisă a inspectorilor vamali pentru a permite sancţionarea în baza OG92, în fond nu există nici un act procedural încheiat de agentul de poliţie şi singurele înscrisuri sunt ale inspectorilor vamali, amenda fiind oferită de către ei pe un PV specific Vămii, fără semnătura agentului de poliţie.
Sper să nu greşesc dar în situaţia asta trebuie cred înlocuirea amenzii cu una conformă cu atribuţile agetului de poliţie şi din nou am un semn de întrebare referitor la modul abuziv în care a constatat fapta (vămătare corporală) şi asupra faptului că agentul constatator nu apare în nici un înscris care să confere temeinicie acuzaţiei. (iar martorii pe care îi aveam desemnaţi puteau consemna acest abuz, fapt pentru care sunt foarte curios de ce mi s-a stipulat că nu e necesară mărturia lor)