Am un dosar pentru o amenda substantiala intortochiat si putin spus ciudat, care s-a solutionat acum 2 zile.
La primul termen, acum 2 luni, avocatul institutiei statului au cerut o amanare pentru a face o ancheta si a raspunde "precizarilor aduse de mine la dosar"
La al doilea termen, nici nu trebuia sa fiu prezent, urmand ca in el sa fie raspunsul Vamii la respectivele precizari. Acest termen a fost acum cateva zile si avocatul Vamii din nou nu s-a prezentat, trimitand prin fax in ziua procesului o intampinare.
Am decis sa imi sustin pe fond cauza fara a stii respectiva intampinare si am inceput sa prezint legile pe baza carora imi bazez acuzarea.
Mi s-a acceptat in tribunal lipsa calitatii procesuale pasive, ulterior am fost oprit din expunere si mi s-a refuzat cererea de interogatoriu al agentilor procedurali, concomitent explicandumi-se ca proba cu martori nu mai este necesara, deoarece proba cu inscrisuri este suficienta
Dosarul e mers apoi in pronuntare si observ astazi contrar asteptarilor mele ca pe site-ul judecatoriei apare solutionat negativ, adica, castig de cauza are Vama.
Acum intreb e posibil ca in momentul in care se accepta in tribunal "lipsa calitatii procesuale pasive" *(in cazul meu a agentilor vamali in detrimentul unui subofiter de la Politie) sa se ajunga la pierderea procesului, tinand cont de faptul ca ea este o exceptie de fond, absoluta si peremtorie si duce la respingerea actiunii ?
Mai apoi in cazul in care proba cu inscrisurile nu era suficienta pentru a imi acceptata plangerea, e normal ca solutionarea sa vina direct fara a mi se permite sa imi expun cazul cu martori si interogatoriu agentilor procedurali, tinand cont ca plangerea a fost respinsa ca fiind nefondata ?
Ultima intrebare e putin mai ciudata, nu am primit inca decizia acasa si imi bazez intrebarile pe ce scrie pe www.portal.just.ro , exista vreo posibilitate ca aici sa fie o greseala ?
In final ce ma sfatuiti sa fac acum in viitor si in ce mod as putea aborda aceasta situatie in viitorul proces *(recursul)
Respinge plângerea contravenţională formulată de petent, în contradictoriu cu intimatul Autoritatea Naţională a Vămilor, ca nefondată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.