Buna ziua,
Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat disciplinar cu defacerea ctr de munca cnf art 61, lit a, am depus prejudiciul si am plecat de la ei. A trecut aprox 1 luna de cand nu mai lucrez la ei si fostii colegi mi-au spus ca au primit de la conducere UN DENUNT PENAL pe care trebuie sa il depuna maine la Parchet.
Ce inseamna acest denunt?In ce se poate transorma el?Ce masuri poate lua Parchetul, tinand cont ca eu am acoperit prejudiciul pana la ultimul banut.
Multumesc mult.
Faptul ca ati achitat prejudiciul integral este foarte bine.
Ar fi bine sa va angajati si avocat pt ca in functie de situatie s_ar putea ajunge la o solutie foarte buna pt dvs.
Daca fapta constituie infractiune puteti fi tras la raspundere penala si daca ati achitat prejudiciul.
Asa o sa fac...o sa angajez un avocat care o sa ma asiste peste tot. Vad ca folositi mereu expresia "plangere penala"...de fapt este un "denunt penal"..este vreo diferenta?
Exista diferenta.Aceste aspecte le veti discuta cu avocatul dvs.
Parerea mea este ca in cazul dvs. este vorba de plangere penala si nu despre un denunt.
Intre denunt si plangere sunt diferente; in cazul dvs este vorba despre o plangere penala cata vreme aceasta provine de la entitatea pagubita (a se vedea art 222 si 223 C.p.p). Nu voi intra in detalii acum; ceea ce este cu adevarat important, este urmarea pe care ar putea sa o produca sesizarea parchetului in privinta dvs! Mai mult ca sigur se va deschide un dosar penal, se vor administra probe si veti fi citata la organele judiciare! Asta nu inseamna ca sunteti deja condamnata! Faptul ca ati aflat din timp despre aceasta situatie, este deja un plus in favoarea dvs! Va angajati de urgenta avocat si incercati sa combateti cat mai eficient toate acuzatiile, pentru a nu avea o surpriza neplacuta in final!
Mult succes!
deci ati lucrat in sistemul bancar... si deoarece in acest sistem sunt destule norme interne cred ca intradevar se va ajunge la instanta de judecata deoarece ati prejudiciat imaginea bancii - ceea ce este destul de important
Denunt calomnios
sim_theo
In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)