avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de celibat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de celibat

De o luna ma chinui sa obtin un certificat de celibat.Formularea celor de la starea civila" pe marginea certificatului de nastere nu este nicio mentiune cu privire la o casatorie anterioara,nedesfacuta" nu a fost acceptata la primaria din Geneva.
De ce casatorie anterioara? exista si casatorie posterioara?
De ce nedesfacuta atat timp xcat nu am incheiat nicio casatorie?
Unde sa ma adresez ptr o formulare corecta in limba romana care sa nu dea nastere la interpretari. Cei de la Geneva sustin ca asi putea fi vaduva conform acestei formulari.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:22, 21 Mai 2010
Buna ziua !
Adresati- va in acest sens Oficiului starii civile( sau primarie) din circumscriptia locului de nastere, solicitand anexa 8.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Marius Zaharia, Avocat
Singura autoritate la care trebuie sa va adresati este Serviciul de Stare civila de la domiciliul dv. Luati legatura cu ofiterul de stare civila sau Primarul caruia sa-i expuneti problema cu care va confruntati si sa solicitati un act apt de a va folosi.
Corect, mentiunea "casatorie anterioara, nedesfacuta" poate fi interpretata si ca o casatorie existenta, care a incetat ca urmare a sotului. Cel care a redactat acest act a fost nestiutor...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de celibat catycucerescu catycucerescu Buna ziua. Fiti amabili, unde as putea obtine un certificat de celibat in care sa se indice: \"Eliberam prezenta pentru a-i folosi la incheierea casatoriei in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de stare civila pentru casatorie in strainatate krisszz21 krisszz21 Adeverinţa de stare civilă pentru casatorie in strainatate este de fapt formularul anexa 9 ? Sau există un alt model pentru casatorie in strainatate? Am ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)