avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA transfer obligatii de la furnizor la beneficiar la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

transfer obligatii de la furnizor la beneficiar la taxare inversa

"Taxarea inversa reprezinta o masura de simplificare a platii taxei, aplicabila numai intre persoane inregistrate in scopuri de TVA, prin care persoana obligata la plata taxei este beneficiarul in locul furnizorului, implementarea "- concret care este mecanismul de transfer a obligatiilor de la furnizor la beneficiar ; si ce efect are asupra neplatitorilor de TVA ?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:59, 21 Mai 2010
Clientii neplatitorii de tva vor primi factura de la furnizor cu tva.

Intre platitorii de tva se factureaza fara tva, cu mentiunea "Taxare inversa". In acest caz, cumparatorul va inregistra in contabilitate 4426 = 4427 cu valoarea tva care ar fi trebuit sa fie inscrisa pe factura de cumparare.

Concret, clientul nu va plati furnizorului sau valoarea tva aferenta achizitiei, dar nici nu deduce acea valoare din tva-ul sau colectat, iar furnizorul, neincasind tva, va avea tva de recuparat (din deducerea tva aferent achizitiilor sale). "Simplificarea" consta in faptul ca, in relatia cu statul, unul are numai de plata iar altul numai de recuperat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca e in reorganizare se factureaza fara tva? OANA GORAN OANA GORAN am primit o instiintare de la o sc ca se afla in reorganizare si ca trebuie sa le facturez fara tva ? dc?:stunned: stie cineva unde scrie treaba asta? ... (vezi toată discuția)
Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)