avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente necesare calatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente necesare calatorie minor

Buna ziua

Va rog frumos, as vrea sa stiu de ce documente am nevoie pentru fetita mea (1 an jumatate si este nascuta in Italia), pentru a calatori din Italia in Romania; mentionez ca sotul meu va ramane in Italia la munca, iar eu ma voi duce in concediu in Romania. Pentru fetita nu am Pasaport. Pentru a face pasaportul fetitei, cum pot proceda, tinand cont ca sotul meu nu poate veni in Romania? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 16:09, 22 Mai 2010
trebuie sa aveti acordul scris al tatalui si sa"puneti" copilul pe pasaportul dv.
aveti nevoie de declaratia tatalui si trecerea minorei in pasaportul dvs.
pt pasaport incercati la consulatul Romaniei din Italia
[ link extern ]
Are dreptate doamna av. Margareta....numai consulatul,ambasada prin serviciul pasapoarte va poate elibera pentru minora....nu uitati de declaratia tatalui...intrati in tara cu minorul fara probleme insa de iesit nu puteti fara declaratia tatalui...chiar daca tatal ramane in Italia!!!!!
De ceva vreme e obligatoire ca minorul sa detina pasaport individual.
Obtinerea unui pasaport la o ambasada sau consulat roman dureaza destul de mult si daca calatoria are o data deja stabilita puteti cere pentru minor un titlu de calatorie si in Romania ii faceti pasaport mai repede. Va trebuie declaratia tatalui pentru pasaportul minorului si o declaratie pentru iesirea din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)