avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instiintare ITM a unei gravide salariate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instiintare ITM a unei gravide salariate

Buna ziua.Nu stiu daca s-a mai discutat acest subiect,dar am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in 5 luni,angajatorul meu stie de la inceput,i-am spus doar verbal si totul e ok.Intrebarea mea este trebuie neaparat sa fac instiintarea respectiva la ITM ca sunt insarcinata sau nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 21 Mai 2010
dianna-dianna a scris:

Si daca nu l-am anuntat inscris?trebuie sa-l anunt si pe angajator in scris?

În cazul în care salariatele nu îndeplinesc obligatia prevazuta de lege (obligatia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea) si nu informeaza în scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligatiile sale prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, cu exceptia celor prevazute la art. 5, 6, 18, 23 si 25 din OUG nr.96/2003.
Am gasit Ordonanta.O sa o studiez mai in amanunt.Multumesc mult.Atat vreau sa va mai intreb: care sunt consecintele daca nu fac aceasta instiintare in scris,nici la angajator nici la ITM?
1. Instiintarea la ITM o face angajatorul, nu dvs. (v-am redat mai sus asta).
2. Daca nu faceti instiintarea in scris, cum zice legea, veti putea fi concediata si s-ar putea sa nu puteti lua CCC pana la 2 ani.
3. Vedeti ca OUG are si Norme de aplicare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata gravida nu anunta angajatorul despre starea ei lulusca lulusca O salariata insarcinata care nu a facut scris si nu a adus de la mediucul de familie adeverinta precum ca este insarcinata si acum urmeaza sa nasca ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator despre sarcina Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, ma adresez dvs cu urmatoarea nelamurire. Sotia este insarcinata in 5 luni, de la 3 luni de sarcina a anuntat anajatorul verbal si printr-o ... (vezi toată discuția)