avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare teren scoala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare teren scoala

In calitate de director al unei scoli generale va doresc un raspuns la urmatoarea problema:
Scoala noastra ,conform anumitor surse ar fi trebuit improprietarita cu o anumita suprafata de pamant in urma retrocedarii suprafetelor agricole .Dupa 1990 , pe suprafata respectiva prin diferite mijloace mai mult sau mai putin legale au fost improprietarite diferite persoane, printre care si inginerul agricol din comuna, scoala fiind privata in acest fel de drepturile care i se cuvin.
Nefiind director de mult timp nu am cercetat in amanunt situatia respectiva, la fel cum nici pe predecesorii mei nu au facut acest lucru.
As dori sa stiu daca scolile au primit titlu de proprietate pe pamanturile lor conform legii, daca se mai poate face ceva in acest caz, unde ar trebui sa ma adresez si ce demersuri trebuie facute.
De mentionat ca scoala noastra este una destul de saraca ,cu o baza materiala modesta si cladiri care stau sa cada, iar pe terenul respectiv se va construi o gropa de deseuri petroliere, "proprietarul" incasand o suma foarte mari de bani, nemeritata consideram noi.
va multumesc.
In principiu ar trebui verificare documentele pe care le aveti si apoi deschisa o actiune in instanta pe legea fondului funciar 18/1991.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)
Mucegai la munca pfaaaa pfaaaa Buna ziua. Sunt bibliotecar intr un colegiu si mucegaiul aparut pe tot coridorul din cauza apei de la ploi care s a infiltrat din cauza gropilor de la ... (vezi toată discuția)
Legea retrocedarii spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Stie cineva sa-mi rezolve urmatorea nelamurire ? Bunica mea avea 200 hectare pamant. Am depus cereri pentru retrocedare, 6 mostenitori. Ni s-au ... (vezi toată discuția)