avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata construita bloc 1977
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata construita bloc 1977

Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este vorba de suprafata utila.Stie cineva sa imi spuna cum pot verifica?.De asemenea sunt incluse si logiile in suprafata utila.Stiti cineva daca trebui considerate sau nu si daca trebuie considerate,in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:42, 25 Iulie 2017
Suprafata construita este suma suprafetelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum si a cotei-parti din suprafetele partilor comune ale cladirilor (spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deseurilor menajere, casa liftului etc.), la care se adauga suprafata aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei; in cazul incalzirii cu combustibil solid, se adauga suprafata aferenta sobelor si cazanelor de baie.
Nu sunt cuprinse suprafatele aferente boxelor de la subsol si ale garajelor care pot fi prevazute distinct.

Suprafata utila este suprafata desfasurata, mai putin suprafata aferenta peretilor. Suprafata utila a locuintei este suma tuturor suprafetelor utile ale incaperilor.
Ea cuprinde: camera de zi, dormitoarele, baile, dusul, bucatariile, spatiile de depozitare si de circulatie din interiorul locuintei.
Nu se cuprinde: suprafata logiilor si a balcoanelor, pragurile golurilor de usi, ale trecerilor cu deschideri pâna la 1,00 m, nisele de radiatoare, precum si suprafatele ocupate de sobe si cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare soba si cazan de baie), in cazul in care incalzirea se face cu sobe. In cazul locuintelor duplex, rampa, mai putin palierele, nu se cuprinde in suprafata utila a locuintei.

Suprafata locuibila este suprafata desfasurata a incaperilor de locuit.
Ea cuprinde suprafata dormitoarelor si a camerei de zi.

Suprafata desfasurata a unei case este suma suprafetelor construite pentru toate nivelurile.
Daca imobilul are numai parter, atunci suprafata desfasurata este suprafata amprentei la sol a constructiei.
In cazul imobilelor cu mai multe niveluri,respectiv imobile de locuit in comun suprafata desfasurata este chiar suprafata construita.
In acest caz, uneori, prin suprafata suprafata construita se intelege suprafata amprentei construictiei.
Opereaza ultima actualizarea a Legii nr 350/2001
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa - calcul supafata utila NLaurentiu NLaurentiu Buna Am si eu o intrebare, vreau sa imi cumpar un apartament prin prima casa si mi sa spus ca se calculeaza suprafata utila. Intrebarea mea este: Cum se ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila Radu1955 Radu1955 Buna seara, Va adresez urmatoarea intrebare: terenul unei case face parte din suprafata utila a acesteia? (vezi toată discuția)