avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

achizitii intracomunitare

Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni nu ne-a lamurit!
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 01:02, 30 Aprilie 2007
Persoanele juridice romane care fac o achizitie intracomunitara au obligatiile: de a comunica furnizorului codul de inregistrare in scopuri de TVA, caz in care furnizorul va factura fara TVA; de a plati TVA in Romania prin aplicarea taxarii inverse; de a inscrie TVA-ul romanesc in factura primita de la furnizorul din alt stat membru; sa inscrie TVA ca taxa colectata si ca taxa deductibila in acelasi decont (exercitandu-si dreptul de deducere a TVA daca detine factura in conformitate cu legislatia de TVA ).
Ce ne puteti spune insa in legatura cu declaratia VIES?
Ne-ati putea da un sfat in privinta completarii ?
Societatea unde lucrez are achizitii intracomunitare din Italia, marfa urmand a se vinde in Romania.
Nu ma puteti ajuta cu nici un sfat?! Nimeni nu are de completat asemenea declaratie? Va rog ! Nu mai e mult si se apropie termenul ...
390 VIES Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile intracomunitare de bunuri (OMFP 955/2006) Formular 390

Se depune de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat în trimestrul de raportare livrări, achiziţii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau livrări şi achiziţii în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice.
PROGRAM gasesti aici: [ link extern ] .
Am descarcat programul la declaratia 390 si nu este chiar asa de speriat. M-am descurcat. Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010 zira zira de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem? (vezi toată discuția)
Declaratia 390 marcelacret marcelacret In timpul unei delegatii in UE,masina cu care s-a facut deplasarea a avut probleme tehnice si angajatul a intrat la un service auto.In urma reparatiei ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)