avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

achizitii intracomunitare

Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni nu ne-a lamurit!
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 01:02, 30 Aprilie 2007
Si eu am o intrebare: La operatiunile de leasing financiar, furnizorul de leasing (din Austria) imi trimite factura cu ratele de leasing- rata de capital si dobinda) cu TVA -ul lor de 20%.
Fac taxare inversa sau nu?
#-o
depinde daca sunteti sau nu si dumneavoastra platitoare de tva
sunt platitoare de tva
Se inregistreaza in jurnalul de cumparari TVA de 19% aplicat la baza, iar diferenta (in plus -1%) se inscrie in decontul de TVA la regularizari cu (+)
Daca in alt stat, cota este mai mica, diferenta in minus se inscrie deasemenea in decontul de TVA cu (-).
Acelasi procedeu si la vanzari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010 zira zira de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem? (vezi toată discuția)
Declaratia 390 marcelacret marcelacret In timpul unei delegatii in UE,masina cu care s-a facut deplasarea a avut probleme tehnice si angajatul a intrat la un service auto.In urma reparatiei ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata euro gody gody o intreprindere individuala ( care in Romania nu este inregistrata in scopuri de TVA) poate primi o plata in avans de la o firma din UE? Deoarece II nu este ... (vezi toată discuția)