avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si impozitul anual pe venit din drepturile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si impozitul anual pe venit din drepturile de autor

Buna ziua

Sunt nelinistita din cauza unei situatie pe care o consider "un pic???"ilegalawww.avocatnet.ro/images/smil... .
Anul trecut desi am fost in somaj -am lucrat cateva luni si am fost platita prin drepturi de autor (motivul il stie toata lumea in ambele situatiiwww.avocatnet.ro/images/smil... ).
Anul acesta am primit de la societatea care m-a platit -o adeverinta cu veniturile provenite din drepturile de autor pe care trebuie sa o depun la Circa financiara de care apartin (declaratia_200www.avocatnet.ro/images/smil... ).
Intrebarile suntwww.avocatnet.ro/images/smil... :
- cat de legala este aceasta situatie?
-ce repercursiuni ar avea asupra mea sau a societatii care m-a platit?
-pana la ce data ar trebui depusa aceasta adeverinta?
-exista penalitati pentru intarziere?

Multumesc anticipatwww.avocatnet.ro/images/smil...
Buna ziua.

Societatea care se ocupa de recuperarea si repartizarea sumelor provenite din drepturile de autor si drepturi conexe, deduc ca in cazul dvs nu a retinut si virat impozitul din sumele pe care vi le-a platit.
Asadar, dvs. trebuie sa platiti impozitul la sumele pe care le-ati incasat anul trecut.
Este o situatie legala.
Nu ati primit si o somatie din partea Administratiei Financiare, care va pune in vedere ca aveti de plata?
Declaratia 200 se face in cursul primului trimestru al anului in curs, din cate cunosc eu.
Exista penalitati de intarziere pt. neplata la timp a impozitului.
Mergeti la Adm. Fin. de care apartineti si lamuriti.

Cu bine!

Av. Emilia Ene
Revin cu precizarea si scuzele de rigoare ca impozitul pe venit a fost retinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor persoana fizica obtinute din afara romaniei AutorKvaiDlume AutorKvaiDlume Speta: Persoana fizica, NU autorizata, fara nici un alt venit in Romania publica scrieri in SUA in 2013. In cursul anului isi face formele necesare platii de ... (vezi toată discuția)
Contributii angajat/angajator drepturi de autor zanu zanu Buna ziua In lumina ultimelor modificari aduse de OUG 82/2010, obligatia calcularii, retinerii si platii contributiilor individuale (CAS si somaj) revine ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit AnneMarie31 AnneMarie31 Sunt PFA / freelancer si din cat stiu eu ar trebui sa platesc 16% impozit pe venit, dar... Am fost sa platesc impozitul si am avut un soc: dna de la ghiseu ... (vezi toată discuția)