avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare prenume/schimbare sex
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare prenume/schimbare sex

Sufer de hermafrodism, asa m-am nascut, iar regimul comunist nu accepta un astfel de diagnostic, si in certificatul de nastere a fost inregistrat "sex feminin". In Romania, suferinta mea a fost obiectul bataii de joc a tutoror: de la portarul spitalului pana la domnul profesor. Asa ca am efectuat o operatie de corectare a sexului in alta tara decat in romanaia,unde legislatia este mai blanda. Deoarece s-a constat ca din punct de vedere cromozomial,hormonal si psihic sunt barbat. Acum problema e schimbarea numelui pe care nu o pot efectua deoarece in baza OG 41 ar tb sa am o hotarare judecatoareasca ramasa definitiva cu aprobarea operatiei(hotarare pe care nu o am)dar am acte medico-legale care reflecta noul sex si totusi nimeni nu stie cum si ce ar tb sa fac pentru a reusi sa-mi schimb si numele. Mentionez ca am luat legatura cui 2 avocati si acestia mi-au spus ca nu exista practica in domeniu! Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat ar fi perfect!
Cel mai recent răspuns: alexalex2010 , utilizator 08:56, 24 Mai 2010
Buna seara !
Conf. OG 41/2003 , schimbarea numelui pe cale administrativa este posibila si atunci "cand persoanei i s-a incuviintat schimbarea sexului prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila si solicita sa poarte un prenume corespunzator, prezentand un act medico-legal din care sa rezulte sexul acesteia" .
In consecinta va trebuie obligatoriu acea sentinta judecatoreasca si intr-adevar nu exista practica in domeniu ... situatia fiind ingreunata de faptul ca deja operatia inteleg ca este efectuata ... stiu ca nu este nimic nou in ceea ce va expun dar...nu cred ca puteti primi alt gen de sfaturi ...
instanta va trebui sa dispuna schimbarea prenumelui si schimbarile ce se impun in certificat, actiune bazata pe o stare de fapt, ca v-ati schimbat deja sexul, cf actelor medicale pe care le detineti.
luati legatura cu cei de la ACCEPT, ca s-au confruntat cu tot felul de probleme, poate va recomanda ei vreun avocat.
trebuie sa existe o cale prin care sa va rezolvati problema
suuces!
Buna dimineata!
Va multumesc tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui dupa sex altus altus Buna, am un amic care este diferit, hermafrodit. parintii lui la nastere au decis ca e fata si i-au pus nume de fata. toti il stiu ca fiind baiat, orice doctor ... (vezi toată discuția)
Filiatia Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Urmatoarea situatie: un copil nascut din afara casatoriei. Copilul poarta numele tatalui. Mama copilului doreste sa schimbe numele de familie al copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor dupa recasatorie. Dan1312 Dan1312 Buna ziua !! Va rog sa-mi explicati in ce conditii se poate schimba numele de familie al unui minor din prima casatorie , minor aflat la mama in urma ... (vezi toată discuția)