avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

am shi eu o problema mare!aseara am avut accident!sa intamplat intro intersectie!drumul de pe care veneam eu avea stop iar celalalt avea prioritate!in stanga mea erau parcate masini pana in intersectie si nu aveam vizibilitate deloc adica trebuia sa intru pe prima banda ca sa pot vedea ceva iar semafoarele nu functionau!am iesit shi am fost lovit de altul care venea cu o viteza foarte mare!ma lovit in spatele masinii si ma rotit in intersectie!problema este ca cei de la politie mau scos pe mine vinovat shi nu mi se pare corect!adica eu aram deja patruns in intersectie!a mai patit cineva asa ceva?daca da ast opiniile voastre!adica ma intereseaza daca pot face ceva in instanta!astep raspuns va rog
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:57, 24 Mai 2010
In raport de complexitatea intersectiei,de circumstantele vizibilitatii,in raport de mentionatele auto parcate,este greu de creionat situatia de la fata locului
Puteti contesta PV in termen de 15 zile de la comunicare,la judectoria responsabila locatiei unde a fost constatata contraventia
Daca nu stapiniti procedura ,se impune contactare avocat ,care sa redacteze actiunea
Din moment ce spuneti ca ati fost lovit in spate rezulta ca ati patruns mai mult in intersectie si nu ati acordat prioritate asa cum este definita de Art.6. din OUG 195/2002 -
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
1. acordare a priorităţii obligaţia oricărui participant la trafic de a nu-şi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să-şi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;
Fara discutie dvs aveati obligatia de a acorda prioritate tuturor vehiculelor ce circula pe drumul cu prioritate. Intrutotul de acord cu cele scrise de colegul "expertautopnita"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)
Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)